Blogum Seslendi Projesi

Kampanya Adı: Blogum SESlendi
Konusu: Yazılı olan blog postlarının, sesli kayıtlarının da bloglarda yer alması
Süresi: sürekli...
Amacı: Okuma olanağı olmayan, öncelikle görme engelliler sonra da yaşlılar, hastalar ve okuma tembelleri için her zaman okuyacak bir gönüllüye ihtiyaç vardır. Çoğu zaman bu gönüllü insanlara ulaşmak da pek kolay olmaz veya onların da zaman sorunları olduğundan okuyamayanın arzu ettiği kadar okuyamayabilirler.

Yukarıdaki bilgiler 1 Ağustos 2012 tarihinde BMM'nin başlatmış olduğu kampanyadır. Detaylar...

Kendi blogum için düşündüğüm sesli kayıt oluşturma çalışmasını başka bir blog adresinde gördüğüm için öncelikle mutlu olduğumu belirteyim. Debriyaj adlı blogda ilk olarak okuduğum kampanyanın detaylarını da öğrendikten sonra, aynı fikirde olduğum insanların insanların varlığından haberdar olmak yüzümü güldürdü.

Görme engelliler için seslendirilen basılı kaynakların gönüllü okuyucularından biri olan yazarlarımızdan Sıla Ayan bu haberi duyduğunda eminim sevinecektir. Kendi blog adresimdeki gönderilerin seslendirmesini yapmayı düşündüğüm şu günlerde okuduğum bu haber beni biraz daha hızlandıracaktır. Uzun soluklu basılı yayınların yanında blog gönderilerini okumak daha az zamanımı alacağı için kısa zamanda eski postların sesli halini ayrı bir sayfada arşiv olarak sunmayı planlıyorum. Yavaş yavaş tüm postların temiz ses kayıtlarıyla online dinlenebilecek şekilde sunabilirim umarım. 

Kendi blog adreslerinizin gönüllü okuyucusu olmak bence hoş bir duygu. Şimdiden duyar gibi oluyorum "benim sesim güzel değil, okumasam daha iyi" diyenleri. Peki, saygıyla karşılayabilirim sizleri fakat yakın çevrenizde bu iş için gönüllü olabilecek birileri mutlaka var olabilir. Bir çınlatın isterseniz. Bu çalışma içerisinde olmak size maddi bir kazanç sağlamayacaktır elbette. Fakat sosyal sorumluluk projesi adı altında bile yapabilirsiniz. Hem kendiniz için keyifli bir uğraş olabilir hemde, dinleyenler için apayrı bir zevk olabilir.

Gönüllü okuyucularla tanıştıktan sonra bir görme engelli olarak, kendime kitap okuma hayali bile kurmuştum. Fakat zaman sıkıntısı yaşadığım için bu fikrimi gerçekleştirememiştim. "Radyo Y" adında bir İnternet radyosu kurmuştum. Bu radyonun amaçlarından biride, blog adresimdeki postların sesli hallerini yayınlamaktı. Galiba en yakın sürede deneme yayınlarına da başlayacağım. 

Eminim bu proje için iştahlı okuyucular vardır. Sesiniz çıktığınca ve ulaşabildiği yere kadar ses çıkartmaya var mısınız? Özellikle blog yazarlarının dikkatini çekmek istiyorum. Sıradan bir İnternet kullanıcısı da bu projeye destek verebilir. Yapması gereken "blogumseslendi@bloglarmahallesi.com" adresine seslendirdiği blog kaydını yollamak.

En azından deneyin?