Sarhoş Kedi Hikayeleri - Sayfa 9

Sokak ziyafetlerinin en güzel yaşandığı günler gelmişti. Her taraf taze kan ve et kokularıyla dolmuştu. Beyaz kemiklerin pembemsi halleri, parçalanmış organ kalıntıları ve tanımsız et parçalarının sokağa saçıldığı güzel bir gün... Günleri yarı aç yarı tok geçen et yiyen arkadaşlarımızın mutlu günü. Bu dört günlük süreç içerisinde karınları bir daha bu kadar pek doymayacak ve şansları yaver gitmezse yine aç kalmaya devam edeceklerdi. Bir yerde kendi ailelerinden birinin ölümüne göz yumarken, diğer taraftan hayatta kalmak için birilerinin ölmesini bekleyen grup içerisinde yer almaktı işin garibi. 

İnsanlar kurban bayramını yaşarken sadece kendilerini düşünmüyorlardır dimi? İhtiyaç sahiplerine poşetlenmiş et verirken, işe yaramadığını düşündükleri yada arta kalan et, kemik parçalarını sokak hayvanlarına yem olarak veriyorlardır. Ne kadar etik(!)

Bolca yağmur vardı dışarıda. Yerler ıslak ve tertemiz. Sel her şeyi alıp götürmüştü, ekmek kırıntısı bile yoktu. Sonra birden bir ses duyuldu, bir koku uçuştu. Sokak hayvanları için "sokak ziyafeti" başlamıştı. Dört günlük bir mutluluk, bir doyum... Tabi şanslı olanlar için geçerli. Herkesin yaşadığı sokakta kurban kesimi olmuyordur dimi? Grupça gidin et yiyin, kan için arkadaşlar! Afiyet olsun.