Bir Yunusun Hikâyesi Filmi Eleştirisi

   Charles Martin Smith'in yönetmenliğini yaptığı, 2011 yılı Abd filmidir. Aile ve dram türünde ki filmin İmdb puanı ise 6,7’dir. Senaryo Karen Janszen ve Noam Dromi'ye aittir. Baş rol oyuncuları Harry Connick, Jr., Kris Kristofferson, Ashley Judd ve Morgan Freeman'dır. Filmin orijinal ismi ise Dolphin Tale'dir.

   Winter isimli bir yunusun gerçek hikâyesine dayanacak olan filmde, yengeç kapanına kuyruğu sıkışan yunusu kurtaran 11 yaşındaki bir çocuk ve onun ailesi arasında geçen film, yunus ve çocuk arasında oluşan dostluğa odaklanacak. Freeman’ın yunusa tekrar yüzme yeteneğini kazandıracak doktoru canlandıracağı filmde insana dair birçok şey bulacağınıza eminim.

   Filmi ailecek severek izleyebilirsiniz. Filmin etkileme gücü de var. Özellikle de gerçek bir hikâyeden uyarlanması nedeni ile. Ders verme içerikli bir film de denebilir. Aile, arkadaşlık ve dostluk kavramlarının altı çizilen ve içinizi ısıtan sıcacık bir film.

   Tabi ki gözümüze çarpan mantık hataları vardı. O konuda daha dikkat edilse iyi olurmuş. Bazı yerleri izlerken bilgisayarda çizgi filmi izliyor havası aldım. Bir de bazı yerler sıkabiliyor. Yani büyükler bazı yerde sıkılabilir ama çocuklar kesinlikle sıkılmadan izleyecektir.


     Tüm sinema sevenlere iyi seyirler...