Yağmur Adam (Rain Man) Filmi Eleştirisi

   Belki biraz nostaljik olabilir ama klasik bir film olan “Yağmur Adam” 1988 ABD yapımıdır. Filmin yönetmenliğini Barry Levinson yapıyor. Başrollerde Tom Cruise ve Dustin Hoffman yer alıyor. Senarist ise Barry Morrow ve Ronald Bass. Hikâye ise Barry Morrow’a ait. İmdb puanı da 8.0’dır.

   Kısaca aldığı ödüller ise En İyi Film Altın Küre Ödülü, En İyi Erkek Oyuncu Altın Küre Ödülü, En İyi Film Oscar Ödülü, En İyi Yönetmen Oscar Ödülü, En İyi Orijinal Senaryo Oscar Ödülü ve En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülü gibi.

   Oyunculuk; bu konuda herkesten tam not almış iki başarılı oyuncuya yorum yapmaya gerek var mı? Dustin Hoffman o role nasıl hazırlandı? Nasıl bu kadar gerçekçi oynadı hayretler içinde izledim. Resmen oyunculuk resitali yapıyor. Ders olarak okutulabilecek şekilde oynuyor. Otizmin daha yeni yeni çözülmeye başlandığı yıllarda bu hastalığa dikkat çekmiş. Bu yönüyle de ayrı bir alkışı hak ediyor.

   Yağmur Adam, hayatınızda en az bir kez olsun izlemeniz gereken filmlerden birisi. Yağmur Adam, asıl hikâyesinin yanında, dış dünyayı henüz keşfetmemiş otistik bir adamın dış dünyayla tanışmasını ve duygularını içerisinde saklayan bir adamın duygularını dışa vurma hikâyesini başarılı bir şekilde anlatan bir film.

   Ve hala izlemedi iseniz kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Sizler için hem otizm adına güzel bir farkındalık yaratacak hem de güzel oyunculuklar sayesinde mest olacaksınız. 133 dakika su gibi akacak. Film müzikleri de gayet iyi.

                               Tüm sinema severlere iyi seyirler…