Always Only You Filmi Eleştirisi

   Orjinal ismi "o-jik geu-dae-man" olan İngilizce ismi ise "Always, Only You" olan filmimiz 2011 yılı Dram-Aşk ve Romantizm türlerinde ki Güney Kore yapımı filmdir. Filmin yönetmenliğini Il-gon Song yaparken, filmin senaristliğini Hong-jin No yapıyor. Filmin baş rollerinde ise So Ji-seob, Han Hyo-Joo, Jin Goo, Cheol-min Park ve Kang Shin-il yer alıyor. Filmin İmdb puanı ise 7,8'tir. Birde Sadece Sen ismi ile filmin Türkçe çakması bulunmaktadır. Filmin çakması olan Türk filmi kesinlikle beğenmediğim ve tavsiye etmediğim bir yapımdır.

   Filmin olumlu yanları ve oyuncuların performansını kısaca incelersek; Koreli oyuncuların rol kabiliyetine diyecek yok. Oyuncular rollerinin hakkını fazlası ile vermiş. Özellikle de So Ji Sub. Bilhassa dövüş sahneleri oldukça başarılıydı. Çok fazla soru işareti bırakmadan her şeyi net bir şekilde anlatıyordu. Kullanılan müzikler de oldukça başarılı seçilmişlerdi. Kör rolünü çok başarılı oynamış Han Hyo-Joo, yer yer falso verse de. Bir de ağlama sahnesinde gayet başarılı idi değinmeden geçemeyeceğim.

   Filmin aksayan yanlarını kısaca incelersek; Hikayesi oldukça basit bir film. Filmi izlerken yer yer bana eski Türk filmlerini hatırlattı durdu. Aşk ve dram olması sebebi ile zaten sıkıcı olan film senaryosu da basit olunca hiç izlenmiyor. Tabi benim gibi aşk ve dram filmlerini sevmiyorsanız. Ama ağlamak isteyen, sulu gözlü arkadaşlara ve dram-romantizm sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. Bu film o arkadaşlar için doğru seçim olur. Bazı abartılı sahneler ve mantık hataları göze batıyor ve rahatsız ediyor.

   Kısaca toparlamak gerekirse güzel oyunculuklar ve işini bilen bir yönetmenin sıcak bir filmi. Lakin filmimizin senaryosu klasik ve basit. Kötü bir senaryoyu oyunculuk ve yönetmen kurtarabiliyor mu? Bu cevap size kalmış. Benim açımdan kurtaramadı.

Tüm sinema severlere iyi seyirler...