Bana Sevmeyi Anlat - Dizi Analizi

Standart Türk dizilerinden farklı olması hevesiyle takibe aldığım bu yapım da ilk başta işler yolunda gidiyor gibi görünüyor olsa da, belli bir kısır döngüye hapsolması gelecek bölümlerin ışığını söndürmüştü. Nitekim geçtiğimiz hafta final yaptıklarını gördük. Sanki final için ani bir karar alınmış gibi o kadar aceleye getirilmiş bir final izledik ki, tamamen fiyasko olarak dizinin adının kenarına çentiği koyuyorum. 

Yönetmenliğini Mesude Eraslan’ın yaptığı, senaryosunu Deniz Akçay’ın yazdığı Ay Yapım ürünü yerli dizi. Başrollerinde Mustafa Üstündağ, Kadir Doğulu ve Seda Bakan’ı izledik. Üstündağ için dopdolu bir geçmişi olduğunu söylemek yanlış olmaz. 11 Şubat 1977 Mersin doğumlu tiyatro oyuncusu, birçok dizi ve filmde rol almıştır. Kadir Doğulu, Küçük Sırlar (2010), Pis Yedili (2011-2013), Muhteşem Yüzyıl Kösem (2015-2016) gibi dizilerde karşımıza çıkmıştır. 19 Nisan 1982; Mersin doğumludur. Dizinin kadın başrol oyuncusu Seda Bakan, 10 Ekim 1985 doğumludur. Birçok dizide rol almıştır. Adanalı (2008), Geniş Aile (2009), dizilerinde yol almış ama ismini Behzat Ç (2010-2013) dizisinde Eda Akkaya rolüyle duyurmuştur. Bu dizi için yapılan iki filmde de rol almıştır. Bunların yanı sıra Zaman Makinesi 1973 (2014) ve Kara Bela (2015) filmlerinde de rol almıştır. 

Kadir Doğulu ve Seda Bakan eşleşmesini genel itibariyle beğenmeyen bir kitle mevcut. Mustafa Üstündağ’ın dizinin amiral gemisi olduğunu iddia edenler var fakat o da yer yer yetersiz kaldığı için dizinin genel reyting oranları istenilen seviyede hiç olamadı. Bu yüzden yayın günü bile değiştiren dizi izlenme oranlarını bir türlü iyi yönde değiştiremedi. Galiba bu yüzden de ani bir final kararı alındı. 

İyiler “iyilikleriyle”, kötülerse “kötülükleriyle” bilinirler. Kötülerin iyilik ettiği, insafa geldiği görülmüştür de, iyilerin kötülük ettikleri pek nadirdir. Bana Sevmeyi Anlat adıyla izleyicileri aşkın saflığına sürükleme niyetinde olan dizi de iyi karakterler bir cinayet sonrasına kurulmuş aile saadetinden faydalanıyorlar. Ellerinden gelen iyiliği tüm cömertliğiyle sergileyen iyi karakterlerimiz, baktılar ki iş güzellikle olmuyor, onlarda yoldan çıkıveriyor. Esas kötü karakteri ortadan kaldırıp imkânsız görülen aşkı yaşamaya başlıyorlar. Oldubitti kıvamında anlatılması da ayrıca eksi puanı hak ediyor. Yan karakterlerin sonları da oldukça muallak bırakılmış. 

Seda Bakan için ayrı bir parantez açmak isterim. Behzat Ç’deki rolüyle “bende buradayım” deyip ismini bizlere duyuran güzel arkadaşımız, Kardeş Payı dizisindeki Feyyza (iki y ile) tüm mahallenin ve kız kardeşi olan abilerin kalbine tek kişilik koltuğuyla kurulmuştu. Kara Bela filminde de izleyicilere bir parmak bal çalıp devamını saklamıştı. Gel gelelim Bana Sevmeyi Anlat dizisindeki Leyla karakterine. Tam 22 bölüm süren dizinin 22 bölümünde de ağlayan bir karakter hayal edin sonra gözlerinizi Leyla karakterine çevirin, doğru adres orası olacaktır. Bu kadar sulu gözlü olmak hiç olmamış Seda. 

Artı taraflarını görmek gerekirse dizi müziklerini başarılı buluyorum. Toygar Işıklı imzası taşıması da bu beğeninin temel sebebidir. Ayrıca Sezen Aksu’dan Tutsak şarkısının dinlemekte pek güzel olmuştu. Özellikle Seda Bakan’ı ve Kadir Doğulu’yu başka çalışmalarda daha başarılı olarak izlemek ümidiyle. Bize Sevmeyi tam olarak anlatamadılar, bu da gün gibi ortadadır.