Şarkı Sözü Öğütleri

  
Ne kadar zaman geçerse geçsin hayatımızdan ve ne kadar insan belirip kaybolsa da her zaman bize ulaşacak efsanevi bir tılsım vardır. Bu tılsım müziktir. Sözlerini anlamasak da etkisine kapılırız, o müziği çalanı o şarkıyı söyleyeni bizimleymiş gibi hissederiz. Ona hayatımızdan bir bölüm ve kalbimizden bir oda sunarız. Hele o sözleri duymayıp bir de özümsüyorsak. O zaman gerçekten yakalarız hayatı bir ucundan. Bir şekilde yaşamı hak ederiz sebepsiz yere. Bir anda her duruma bir şarkı bulup ruh halimizi ona, onu da ruh halimize enjekte ederiz. Yeri gelince hep aynı dozda alırız şarkıları yeri gelince de farklı dozları farklı damarlardan.

      Her şeyden ötebiliyorsak bir de sözleri o bambaşka işte. Dilini bilmediğimiz şarkıların çevirilerini de bulduk mu değmeyin keyfimize. Bilerek dinlemek bir müziği sır gibidir. O sırrı ne kadar anlamaya çalışırsak o kadar açılacaktır kapılar. Ne hissedersek bir süre sonra ona ait duygular gelip bulacaktır şarkılarda bir şekilde. Her bir şarkı içinde öylesine derin anlamlar taşır ki bazen bir şarkının her kelimesinden fışkırır duygular bazen de o minicik bir kelimeden. Tüm şarkıyı o beş saniyeyi duymak için dinler gülümseriz kendimize.

      Bu sebepledir ki şarkı sözü öğütlerini dinlemeli kusursuzca. Her zaman bildiğimiz duyguları bizim bilmediğimiz bir şekilde anlatan sözcükleri ve her zaman duyduğumuz sözcükleri hiç duymadığımız bir şekilde söyleyenlerden etkilenerek seslenmeliyiz dünyaya. Şarkıları sadece dinlememeli bu sebeple. Alıp şiir okur gibi ruhlarını hissederek okumalı onları. Öyle ki kapadığımızda gözlerimizi o götürmeli bizi gerçek bizim yanımıza. Ve bir kez özgür bırakmalı zihnimizi. 


      Ardından fark edecektir ki insan ne kadar zaman geçerse geçsin ve ne kadar insan belirip kaybolsa da hayatınızda aslında her insan saklı şarkılarınızda.