Klasik Müzik Önerileri

Evde müzik dinlerken çok heyecanlandığımı hissettiğim bir an, dinlemekten zevk aldığım birkaç klasik müzik önerisinde bulunmak istedim. Sizin için daha heyecan verici olanları elbette olabilir ama bu tarz müzikle ilgileniyorsanız aşağıdaki listeye göz atın derim. 
1-) Beethoven – Silencio (Sessizlik)
2-) Claude Debussy – Reverie (Dalgınlık)
3-) Gamehouse - Chopin`s Waltz
4-) Handel – Sarabande (Handel’in 11.süiti olan bu eser ispanyol kökenli bir isim almıştır. Bunun dışında bir ölüm dansıdır ve ağır bir tükenişi anlatılır.)
5-) Mendelssohn Felix - Spring Song (Bahar Şarkısı)
6-) Mozart – Greensleeves (Mozart sevmeyenlerin bile hayran kaldığı bir eserdir. Klasik müzik eğitimi alanlar tarafından ilk 6 ayda seslendirilecek kadar da kolaydır. Bir çok farklı versiyonu olmasıyla birlikte bende flüt versiyonunun yeri ayrıdır.)
7-) Antonio Vilvadi – The Four Seasons (Dört Mevsim ) ( 1723 yılında bestelenmiş bir keman konçertosudur. Barok müziğinin önde gelen eserleridir.)
8-) Jules Massenet - Méditation from Thaïs
9-) Edvard Grieg - Morning Mood (Sabahın ruh hali. Özellikle flüt ile dinlenildiği zaman sabahın tazeliğini ve sıcaklığını yaşatan bir eser.)
10-) Sergei Rachmaninoff - Vocalise
11-) Franz Schubert - Ave Maria (Eser 1825 yılıda bestelenip Hz.Meryem’e adanmıştır. Bu müzik formu Beethoven ve Bach tarafından da kullanılmıştır. Ben en çok bu eserin keman versiyonunu beğenmekteyim.)
12-) Johann Pachelbel - Canon in D Major
13-) Tomaso Antonio Vitali - Chaconne in G Minor
14-) Ludwig Van Beethoven - Romance (Romantizm)
15-) Gabriel Faure – Pavane (19.ncu yüzyılda bestelenmiş sanatçının en tanınmış eseridir. Birçok farklı versiyonu bulunmakla birlikte eserde bir uyanış, değişim dikkati çekmektedir. Hiç sıkılmadan dinlenebilecek nadir eserlerdendir.)