İbrahim Selim ile Bu Gece

Ana akım medyaya dönüp baktığımız zaman ne yazık ki "talk show" formatlı programlar göremiyoruz. Gördüklerimiz ise bizi tatmin etmiyor tabi. Hal böyleyken Youtube gibi alternatif bir seçeneğimizin olması bizlere büyük avantaj sağlıyor. Herkesin bir kanalı var, hatta sponsoru ve ciddi gelirleri var. İnternet televizyonculuğunun bu sükse yapmış hallerine kısa sürede adapte olduk ve ilgiyle takip ettiğimiz kanallarda var. Bu kanal ve formatlar içerisinde benim zevkle takip ettiğim bir isim olan İbrahim Selim'i yakından tanıyalım.

1970 Ankara doğumludur. Hacettepe Ankara Devlet Konservatuvarını bitirmiş seslendirme ve tiyatro oyunculuğu yapmaktadır. Bazı dizi ve filmlerde de onu görmüştük. Nedir onlar? Şahsiyet (2018 - S1), Son Çıkış (2017), Rüya (2016), Fatih (2013 - S1), Kusursuzlar (2013), Şubat (2012 - S1), Canavarlar Sofrası (2011), Zoraki Koca (2007), Sınav (2006) gibi yapımlarda yer aldı.

Daha çok tiyatro sahnesinde gördüğümüzü söylersek yanılmayız. DOT Tiyatrosunda birçok oyuna çıktı. Afife Tiyatro Ödüllerinde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü "Bunu Ben de Yaparım!" oyunuyla kazandı. Oyun tek kişilikti. Yer aldığı bazı tiyatro oyunları şunlar: Arzu Tramvayı / Mitch (2017), Çirkin / Yönetmen (2017), Fantastik Hikayeler Makinesi (2017), Bunu Ben de Yaparım! / Dave (2016), Tamamen Doluyuz / Seslendirme Sanatçısı (2015), Dövüş Gecesi / Oyuncu (2014).

Aslında tüm bu yapımlardan ziyade asıl tanınma ve popülerleşme sürecini "Stolk" adlı Youtube programıyla gerçekleştirmiştir. Stolk kanal olarak 2016 yılında açıldı. İlk sunucusu İbrahim Selim idi. Kanalın kendi tanımı: Masa başı mizahın en iyi temsilcisi incelediği ibretlik olay ve konularıyla yeni sezonda yoluna devam ediyor. Her hafta düzenli olarak yayınlanacak, X sunuculuğundaki Stolk videolarını kaçırmamak için kanala abone olun. Ve unutmayın, komedi insanı kurtarmaz ama hayatta kalmasına yardım eder. şeklindedir. İbrahim Selim'den sonra kim geldiyse dikiş tutturamadı. Çünkü "Stolk" onunla güzelleşmişti.

Sonra ne oldu? Bir yandan tiyatro oyunlarına devam eden Selim, diğer yandan da kendi internet talk show programının hazırlıklarını yapıyordu. 22 Ekim 2018 tarihinde Zeplin Pub'da "İbrahim Selim ile Bu Gece" programını yapmaya başladı. Birinci sezonun ardından mekan ve sponsor değişikliğine uğradı. Aynı formatı kullanarak Zorlu PSM'ye geçti. Onların tanımıyla:

"İbrahim Selim’in renkli sunumu, birbirinden değerli konukları ve dinamik seyircisiyle dosta kahkaha, düşmana elem vermeye geliyor. “İbrahim Selim ile Bu Gece” her Pazartesi touché sahnesinde seyircileriyle buluşacak! Her hafta sürpriz bir konuğun katılacağı programda müzikten, stand-up’a, mizahtan güncel konulara; kültürün her alanına doyacağız. Programlarımız tamamen organik ve glütensiz olup gönül rahatlığıyla tüketilebilir!" ... diye de tanımlanıyor. Tek bir konuk misafir ediliyor ve onun özelinde bir takım sorular soruluyor. Kalıp soruları da her gelene soruyor. Programın başında "Serbest Vuruş" adını verdiği bir bölüm var ki, benim en beğendiğim alan. Burada Türkiye'de ve Dünya'da ilginç ve anlamlı/anlamsız haberlerin eleştirel ve mizahi yorumlarını yapıyor. Güldürücü ve düşündürücü olduğunu düşünüyorum. Asıl konuk gelemeden öncede ismi duyulmamış müzisyenleri ağırlıyor. Bak bu bölümde çok ilginç ve ilgi çekici bir yer. Nice genç müzisyenlerin canlı performanslarını sergiledikleri bir alan oluşturuluyor.

Genel olarak konukları çevresinde bulunan samimi ve sevdiği arkadaşlarından oluşmaktadır. Mesela Ezgi Mola gerek Zeplin'de gerekse Zorlu PSM'de konuk olmuştur. Zorlu PSM, Zeplin'e göre daha geniş ve seyirci kapasitesi yüksektir. Dediğim gibi yakın arkadaşlarıyla yapıtığı bir eğlence programı gibi algılanabilir. Seviliyor ve izleniyor.

Program süreleri biraz uzun gibi olsa da, ortalama bir buçuk saat kadar, en azından reklamsız bu kadar diye kendimizi avutuyoruz. "Hımlama" bölümünde gelen misafirleri daha başarılı olsa da İbrahim sen bu değilsin eminim. Kendi içinde kafiye yaptığım bu cümlede bana Zeplin'deyken yaptığınız "Rap Beatle'ı" hatırlattı. Benim en sevdiğim bölümdü. Neden Zorlu'da buna devam etmiyorsunuz anlamış değilim. Tabi söz yazarlığı biraz zor olabilir ama bildiğim kadarıyla onu da sen yazmıyordun dimi? Umarım bu bölüme geri dönersin.

Gülüşlerini itici bulan kitleye karşın bizi güldürdüğün için teşekkürler ve başarılar!