#EvdeKal Önerileri Top 5

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına aldığı şu günlerde #evdekal uyarılarıyla karşı karşıyayız. Evde kalmaya alışık olmadığımız için zorlandığımız doğrudur. Yine de bu zor günleri atlatmak adına kendi hijyenimiz ve çevremize olağanüstü dikkat etmemiz gerekiyor. Salgından korunmak için birçok makale ve video bulabiliyoruz. Zaten yapmamız gerekenlerde zor değil. Daha dikkatli ve temkinli olmamız bizi koruyacaktır. İşe gitmek zorunda olanların bu tehlikeye daha yakın olduğu gerçeğini de kabul edip sosyal mesafemizi buna göre uygulamamız yerinde olacaktır. Hastanelerde ellerinden geleni yapan doktorlar, hemşireler, sağlık çalışanları ve daha nice gizli kahramana saygı ve selamlarımızı iletiyoruz. Onlara teşekkürlerimiz bir borçtur.

Gel gelelim evde kaldığımız bugünlerde verimli zaman geçirmek için neler yapılabilir ve nelere dikkat etmeliyiz sorusunu bu başlık altında toparlayalım. Müzikten sinemaya, spordan yemek tariflerine bir çok öneriyi sizlerle paylaşıyoruz.

#EvdeKal Film Önerileri

1.The Godfather: 1972 ABD yapımı efsanevi film. Dünyanın en iyi filmi nitelemesini hak eden yapım olan Baba'yı izlemeyen kaldıysa değerlendirmek için size bir fırsat. 3 saatlik uzunluğu ile göz korkutsa da Marlon Brando'nun unutulmaz oyunculuğu ve Al Pacino'nun profesyonel ikinci filmidir.. Mario Puzo'nun yazdığı aynı adlı romandan uyarlanan, Francis Ford Coppola'nın yönettiği filmi izledikten sonra devam filmlerine de şans vereceksiniz.

2.Amélie: Özgün adı "Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain" olan film Fransız yapımıdır. 120 dakikalık romantik komedi türüne aittir. Fakat bildiğimiz komedilerden biraz daha farklıdır. Alaycı tavrı ile Fransız sinemasında önemli bir yere sahiptir. Audrey Tautou’nun başrolünde olduğu, Jean-Pierre Jeunet filmidir. Birçok ödüle aday olmuştur. 2001 yılında, Avrupa Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülü dahil pek çok ödül kazandı.

3.Başka Dilde Aşk: 2009'da vizyona giren Türk filmi. Saadet Işıl Aksoy, Mert Fırat ve Lale Mansur'un başrollerini oynadığı filmin yönetmenliğini İlksen Başarır yapmaktadır. İşitme engelli biriyle çağrı merkezinde çalışan bir kadının aşkını anlatıyor. Çeşitli zorlukların üstesinden gelmeye çalıştıkları hikayelerinde enfes sahneler yer almaktadır. 98 dakikalık film benim listemde her zaman yer bulmaktadır.

4.Sokak Kedisi Bob: James Bowen'ın aynı isimli kitabından uyarlanan film. Kitap gerçek bir hikayeden oluşuyor. Bob, yani kedimiz filmde de oynamaktadır. 2016 İngiliz yapımıdır. Roger Spottiswoode yönetmenliğinde 103 dakikalık dram, biyografik filmin başrol oyuncusu Bob haricinde Luke Treadaway yer almaktadır.

5.Temple Grandin: Mick Jackson'ın yönettiği 2010 ABD yapımı biyografik filmdir  Otistik bir kadın olan Temple Grandin'i Claire Danes canlandırmıştır. Film Altın Küre ve Emmy Ödülü sahibidir. İzleyenlerin hayatlarında değişim başlangıcı olabilecek bir filmdir. Gerçek hayattan uyarlanan bu filmin samimiyeti için garanti verebilirim. Temple Grandin (1947 doğumludur), Amerikalı hayvan bilimi uzmanı ve Colorado Devlet Üniversitesi'nde profesör, yazar, otizm aktivisti ve hayvancılık sektöründe hayvan davranışları alanında danışmandır.

#EvdeKal Yerli Dizi Önerileri


1.Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi olan Behzat Ç'yi kimileri çok sever, kimileri yanından geçmez. Birçok platformda 3 sezonunu da bulabileceğiniz başarılı bir yapımdır. Tekrar başlamak isteyenlere biz yol göstermiş olalım. 4.Sezonu da yıllar sonra çekilmiştir. Eski tadını kaldığı yerden devam ettirdi mi yoksa farklılıklar var mıydı tartışmaya açıktır. Fakat Behzat Amirimiz tekrar seyredilmeye değerdir.

2.Poyraz Karayel: Polisiye gibi görünen daha sonrasında romantik-komedi ve mafyalık işleriyle harmanlanan türü ortaya karışık olan şahane bir dizidir. Göndermeleri ve işleniş biçimiyle, çekim teknikleriyle de alkışı hak etmektedir. Oğuz Atay'a sevgilerimizle.

3.Kardeş Payı: Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in birlikteyken yaptıkları işler genel olarak beğeniliyor. Fakat içlerinde en başarılı olanı bence bu dizidir. Seda Bakan ile de tamamlanan kadronun her bir kararkteri kendine münhasır özellikleriyle sizi her an güldürmeye hazırdır. Karakterlerin her biri hala hafızalarımızda replikleriyle birlikte yaşamaya devam etmektedir.

4.Seksenler: Yayınlandığı dönemde olsun ve tekrar bölümlerinde de aynı tadı tuzu bırakan güzel bir aile, mahalle ve dönem dizisidir. Başarılı oyuncuların yer aldığı diziyi baştan sona izlemek isteyenlere tavsiye edilir. Yeni bölümleri de yıllar sonra tekrar çekilmeye başlandı. Düşününki o kadar istendi.

5.Leyla ile Mecnun: Mizahın ince ince işlendiği oyuncu kadrosuyla efsaneler arasına giren TRT 1'de 3 sezon yayımlanan ve final yapamadan yayından kaldırılan absürt komedi türündeki Türk televizyon dizisi. Dizi temel olarak efsanevî karakterler Leylâ ile Mecnun'un hikayesi üzerine kurgulanmış ve üzerine absürt komedi, bilimkurgu, durum komedisi ögeleri eklenmiştir.

#EvdeKal Yabancı Dizi Önerileri


1.Game of Thrones:George R.R. Martin’in çok satan kitaplarından uyarlanan, David Benioff ve D.B. Weiss’in yaratıcısı olduğu HBO yapımı fenomen dizi; Westeros’un mistik toprakları ve Yedi Krallık’ın kontrolü için mücadeleye giren 9 soylu ailenin taht oyunları ve düşmanlıklarının anlatıldığı sonsuz bir macera. Tüm dünyada izlenme rekorları kıran, IMDB’de En Çok Oylanan Diziler Listesi’nde ilk sırada yer alan ve 2011 yılında ilk bölümünün yayınlanmasının ardından 8 sezondur her bölümü ayrı bir televizyon olayına dönüşen dizinin çekimleri Kuzey İrlanda, İzlanda, Fas gibi dünyanın çeşitli yerlerinde yapıldı. Kit Harington, Emilia Clarke, Peter Dinklage, Lena Headey, Maisie Williams, Sophie Turner, Aidan Gillen ve çok daha fazla başarılı oyuncuyu kadrosunda bulunduran Game Of Thrones, televizyon tarihinin en iyi yapımlarından biri. Dizi 2 yıl üst üste En İyi Dizi ve En İyi Senaryo dahil sayısız Primetime Emmy ödülünün de sahibi.

2.The Big Bang Theory: Karşınızda müthiş bir komedi dizisi...İleri derecede zeki ama sosyal hayatlarında bir o kadar başarısız olan dört gencin maceralarını konu alan "The Big Bang Theory" dizisinde, güzeller güzeli yeni komşuları Penny'nin de ekibe dahil olması komedinin dozunu arttırıyor. 12 sezonluk bu komedi dizisi ortalama 20 dakikalık parçalar halinde izleyebilirsiniz.

3.Dexter: Dexter, ilk olarak 1 Ekim 2006'da Showtime kanalında gösterilmeye başlayan Amerikalı drama dizisidir. Dexter Morgan (Michael C. Hall), Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analisti olarak çalışıyor ve aynı zamanda bir seri katil olarak gizli bir hayat sürdürüyor. Miami'de geçen hikâye Jeff Lindsay'in Dexter romanlarının ilki olan Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Sonraki sezonları Lindsay'in romanlarından bağımsız olarak yapılmıştır. Dizinin ilk bölümünü yazan James Manos tarafından televizyona uyarlanmıştır.

4.Breaking Bad: Breaking Bad, Vince Gilligan tarafından tasarlanmış ABD drama televizyon dizisidir. 50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte metamfetamin işine girer. Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış öğretmen ile uyuşturucu piyasasını iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta metamfetamin üreterek uyuşturucu ticaretine başlarlar. "Şimdiye dek, namusum ve şerefim ile dürüst bir insan olarak yaşadım, ancak kanserden başka bir sonuç elde edemedim." şeklinde düşünen Walter White'ın bundan sonraki geleceği, yaşanan olay örgüsüyle birlikte sadece kendisini ve ailesini değil, beraberinde tanıdığı tanımadığı herkesin geleceğini değiştirecektir. Breaking Bad Albuquerque, New Mexico'da çekilmiştir.

5.Spartacus: (MÖ 109 – MÖ 71), Roma Cumhuriyeti'nde Trakyalı bir gladyatördür. MÖ 73 - MÖ 71 Spartaküs Galyalılar, Kriksus, Oenomayus, Kastus ve Gannikus ile birlikte Üçüncü Köle Savaşı'nın kaçak köle liderlerinden biridir. Üçüncü Köle Savaşı Roma Cumhuriyeti'nin karşılaştığı büyük çaplı köle savaşlarından arasında yer alır. Küçük savaşları ötesinde Spartaküs hakkında bilinen ve tarihsel söylentileri kalan veriler bazen çelişkili ve güvenilir olmayabilir. Fakat elimizdeki bütün kaynaklar Spartaküs'ün eski bir gladyatör ve başarılı bir askeri lider olduğunu doğrulamaktadır.

#EvdeKal Netflix Önerileri


1. Ozark: Bir finans danışmanı, ailesini Chicago'dan Missouri'deki Ozarks'a sürükler. Burada, bir uyuşturucu patronunu memnun etmek için beş yılda 500 milyon dolar aklamalıdır. IMDb 8.3/10

2. Narcos: Bu gangster dizisinde, Kolombiya'nın şiddet dolu ve güçlü uyuşturucu kartellerinin gerçek hikayesini izleyeceksiniz. IMDb 8.8/10

3.Sense 8: Matrix ve Babylon 5'ın yaratıcılarının elinden çıkan bu harika gerilim dizisinde, telepati yoluyla birbirlerinin hayatını yaşayabilen sekiz kişinin hikayesini izliyoruz. IMDb 8.3/10

4.Ölmek İçin 13 Sebep: Sırlar. Yalanlar. İntikam. Liberty Lisesinde herkesin saklayacak bir şeyi vardır ve gerçekler açığa çıkmak üzeredir.
Başroldekiler:Dylan Minnette,Katherine Langford,Alisha Boe
Yaratıcılar:Brian Yorkey

5.The Witcher: Mutasyona uğramış bir canavar avcısı olan Rivyalı Geralt, insanların çoğunlukla yaratıklardan daha uğursuz olduğu, karmaşa içindeki bir dünyada kaderine doğru yol alıyor.
Başroldekiler:Henry Cavill,Anya Chalotra,Freya Allan
Yaratıcılar:Lauren Schmidt Hissrich

#EvdeKal Müzik Önerileri


1.Akustik Performanslar: Sevdiğimiz şarkıları kulaklığımızı takıp dinleriz, oyun oynarken arkaplanda akışına bırakırız. Peki ya konser kaydı, klip, akustik performanslar? Müziği dinlemek kadar izlemekte haz verebilir. Ayrıca birçok yetenekli "cover" grupları var. Onları keşfetmek için iyi bir fırsatınız var.

2.Pink Floyd: Live at Pompeii: 1972'de Adrian Maben tarafından filme alınan bir Pink Floyd konseridir. Bu efsanevi grubu izlemek büyük keyif.

3.Cobain Montage of Heck: Kurt Cobain’in hayatının incelendiği gelmiş geçmiş en detaylı belgesel film. Orijinal kayıtlar, kamera arkası görüntüler, konserler, kendi çektiği görüntüler... Kurt Cobain’in kızının babası üzerinden para kazanmak için çektiği ama iyi ki de böyle bir şey yapmış dedirten mükemmel ötesi bir Cobain belgeseli. Nirvana hayranları kesinlikle izlemeli.

4.Kazım Koyuncu "Şarkılarla Geçtim Aranızdan (2008): Karadeniz müziğinde devrim yaratan isimdir Kazım Koyuncu. Artvin'de başlayan hayatı, Hopa'da son bulur. Bu kısa ömre sığdırılmaya çalışılan mütevazi ve samimi hayatına göz atmak isteyebilirsiniz. "Şarkılarla Geçtim Aranızdan" içerisinde konser görüntüleri, röportajlar barındıran, yönetmenliğini Ümit Kıvanç'ın yaptığı 2008 yapımı belgeseldir.

5.Sesten Müziğe TRT Belgeseli: Ses ve müzik adına aklınıza gelebilecek her türlü bilgiyi bölüm bölüm sizlere aktran bir TRT Belgesel serisidir. Müziğe ilgi duyanların mutlaka izlemesi gerekir. Müzik aynı zamanda bir kültürdür.

#EvdeKal Oyun Önerileri


1.Counter Strike: Hepimizin en az bir kere oynadığı, kimimizin hala oynamaya devam ettiği efsanevi oyun Counter Strike 1.6! Düşük grafik seçenekleri ile bilgisayaranızı kasmayan ve arkadaşlarınızla ortak ağ bağlantısı ile oynayabileceğiniz ücretsiz oyun.

2.Grand Theft Auto: Bilindiği üzere kısa adıyla GTA. Şuan 5.serisiyle oynamaya devam ediyoruz. Oyunda gerçekçilik adına her türlü detaj düşünülmüş. Online oynama seçenekleri ile arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz fakat nostalji yapmak isteyenler için bu oyunun efsaneleri arasına giren "Vice City" ve "San Andres" versiyonları size hatırlatmak istedik. Nostaljiye uzanmak sizi mutlu edebilir.

3.Euro Truck Simulator: Kısa adıyla ETS! Şehirlerarası ve ülkeler arası tır şoförlüğü yapmak isterseniz bulacağınız ilk oyun budur. Birçok yama olanağı bulanan oyunda Türkiye haritası, Türkçe navigasyon, Türk firmaları gibi alternatifler de ekleyebiliyorsunuz. Aynı oyun stili ile oynayabileceğiniz otobüs şoförlüğü yaptığınız versiyonları da mevcuttur.

4.Masa Oyunları: Evde kaldığımız ve ailemizle daha sık vakit geçirdiğimiz bugünlerde ortak bir şeyler yapmak isterseniz masa oyunları iyi bir alternatif olabilir. Okey, Tavla, İskambil oyunları, kızma birader, monopoly, tabu vb... Bilmediğiniz oyun türlerini de öğrenmek için biraz zaman ayırmanız yeterli olacaktır.

5.Beyin egzersizleri: Çeşitli gazete eklerinde veya online olarak erişebileceğiniz bulmaca, bilmece, bilgi soruları, sudoku vb. eğlence kaynaklarına yönelmek zihninizi canlı tutabilir.

#EvdeKal Kitap Önerileri


1.Adam Fawer - Olasılıksız: Bizde birçok kez olasılık hesabı yaparken buluruz kendimizi. İçinden çıkılmaz bir hal aldığında konuyu ve kafayı değiştiririz. Ama bu kitap sizi bir sonuca ulaştırabilir. Tek solukta okunacak kitaplar listesindedir.

2.Milena'ya Mektuplar - Franz Kafka: Bu adamın ne kadar utangaç ve düşünceli biri olduğunu anlamak için mektuplarını okumak yeterli olabilir. Ama yanı zamanda ona haksızlık ettiğinizi de düşünebilirsiniz. Mektuplarının ölümünden sonra kimsenin okumaması için yakılmasını istemişti. Fakat bütün dünya bu kitabı okuyabilecek durumdadır.

3.Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck: Nobel ödüllü yazar John Steinbeck’in ilk kez 1937 yılında yayınlanan eseri; çiftlikten çiftliğe dolaşarak çalışan iki yakın arkadaşın başından geçen maceraları ve onların hayallerine sıkı sıkıya olan bağlılığını konu ediniyor. Kendisi de bir dönem gezici çiftlik işçiliği yapmış olan John Steinback’in hayatından da izler taşıyan roman, realist yaklaşımı ile dikkat çekiyor. Gerçeğe yakın bir dil ile kurgulanan eser, oldukça sürükleyici ve etkileyici anlatımı ile günümüzde hala en çok okunan kitaplar arasında bulunuyor.

4.Portakal Şekeri: Dünya klasikleri arasında yerini alan bu güzel kitabı tekrar tekrar okuyarak hayatınızda yeni sonuçlara varabilirsiniz. Belki sizinde tekrar okuma vaktiniz gelmiştir?

5. Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni - Nazım Hikmet: Nazım'ın şiirlerinin toplandığı bir kitap. İçerisinde Nazım'ın sesiyle okunmuş şiirlerini de bulabileceğiniz 4 CD ekiyle gelir. Şiir okumak sizi dinlendirir.

#EvdeKal Spor Önerileri


1.Dechatlon Spor: "Herkes İçin Spor - Spor İçin Her Şey" sloganıyla spor malzemeleri satışına devam eden geniş kapsamlı bir firmadır. #evdespor etiketiyle de faydalı egzersizleri Youtube kanallarından takip edebilirsiniz. 

2.AğırSağlam: Kişisel evrim vücutta başlar. Vücut geliştirmeye bilimsel ve rasyonel yaklaşarak tüm 🇹🇷Türkiye'yi AĞIRSAĞLAM yapıyoruz! 2014 katılma tarihidir.

3.Ebru Karaduman: 2016 tarihinde YouTube üzerinden derslerini vermektedir. Sporu seven, bedenini keşfetmek isteyen, havada takla atmayı hayal eden herkesi kanalıma davet ediyorum. Spor trendleri, sağlıklı yaşamın püf noktaları, cimnastik, aklınıza takılan soruların cevapları kısaca 7'den 70'e herkes için, spora dair her şey burada! Düzenli olarak paylaştığım videolarım için kanalıma abone olun, sporla kalın :)

4.Yogadayoga Zeynep Sensoy: 2015 tarihinde YouTube üzerinden derslerini vermektedir. Bu kanalda sizlere uzmanlık alanlarımda eğitimler sunmanın yanısıra faydalı olacağına inandığım konularda soru-cevap ve uzmanlarıyla söyleşiler de koymayı amaçlıyorum.

5.Sağlıklı Hoca: 2013'ten bu yana kanal yayına devam etmektedir. Türkiye'nin en sağlıklı YouTube kanalında spor, fitness, beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında her şeyi bulabilirsiniz. Bir spor eğitmeni olarak bilgi, tecrübe ve birikimlerimi sizlerle paylaşıyor ve sizleri sağlıklı olmaya davet ediyorum.

#EvdeKal Uygulama Önerileri


1.Slowly: Dünyayla mektuplaşma imkanı sunan güzel bir arkadaşlık kurmak ve farklı kültürler hakkında bilgi edinmek isteyeceğiniz ve aynı zamanda dil gelişimi konusunda da faydasını görebileceğiniz dijital mektuplaşma uygulamasıdır. Mektuplar saatler sonra karşı tarafa ulaşmaktadır. Bu da online mesajlaşmanın ötesine geçen bir durum yaratmaktadır. Yazdıklarınız daha düzgün ve anlatıcı konumunda olacaksınız.

2.Smule: Şarkı söylemeyi sevenler için bence harika bir uygulamadır. Ücretli sürümü size daha bir kolaylık sağlıyor elbette ama denemek için bir girip bakabilirsiniz. Milyonlarca şarkının altyapısını sizlere sunuyor. Yapmanız gereken sadece güzel sesinizle şarkı söylemek. Bu karaoke programını kullanarak albümünüzü bile oluşturabilirsiniz.

3.Podcast: Genel olarak geçmiş radyo programlarının tekrarlarına ulaşmak için kullanılırdı. Şimdilerde ise kendi radyo programını yapıp yayınlama imkanın var. Üstelik çeşitli platformların podcast uygulamalarında da yayınlama şansınız var. Podcast için hazırsanız şimdi başlayabilirsiniz..Önerebileceğim program Spotify'ın ürettiği Anchor programıdır. Detayları araştırıp bu sektöre adım atabilirsiniz.

4.Udemy Genelde ücretli eğitim videoları sunan bu program günde bir tane ücretsiz eğitim programı hediye etmektedir. Almak istediğiniz birçok eğitim burada online olarak verilmektedir. İlgilendiğiniz konular için bir göz atmakta fayda var.

5.MIT AI2 Companion: Google'ın sunduğu ücretsiz bir android uygulama geliştirme sitesidir. Kodlama bilgisine ihtiyaç duymaz. Görsel tasarım ve bloklar aracılığıyla kendi android uygulamanızı yapabilirsiniz. Emulatorler sayesiyle de yaptığınız çalışmaları an be an telefonunuzdan izleyebilirsiniz.

#EvdeKal Dergi Önerileri


1.Kafa Dergi: Beyin fırtınası, hortumu, yağmuru, rüzgarı adına ne derseniz deyin Fikirler, istekler, “Hayır, öyle olmasın!”lar, “Bence böyle daha iyi!”ler havada uçuştu.. Meğer bizim bütün ekibin dergi yapası varmış da herkes bir “HADİ” bekliyormuş. Az gittik, uz gittik, dere tepe düz gittik, yazdık, çizdik, gezdik ve sonunda yaptık. Kafa Çocuk Bilim Dergisi'de satılmaktadır.

2.OT Dergi: “Hazla ve hızla okunan dergi” hedefiyle 1996 yılından beri sırasıyla; Öküz, Hayvan ve son olarak 2013 yılında “Maksat Yeşillik Olsun” sloganı ile yayın hayatına başlayan OT dergisi köklü bir geleneği temsil eder. OT dergisi kök olarak kendine mizah ve edebiyatı alıp, dallarını futboldan siyasete, sokaktan müziğe, hayata dair hiçbir şeye yabancı kalmayarak, ülkede sözü olan herkesle bir araya gelebilme cesareti ve isteğini her daim göstererek büyür.

3.Altyazı Dergisi:Boğaziçi Üniversitesi’nde okuyan bir grup arkadaş tarafından 2001 yılında kurulan Altyazı, herhangi bir yayın grubuna dahil olmayan, tümüyle bağımsız çabalarla çıkartılan bir sinema dergisi ve içeriğinde de bağımsızlık ilkesini takip eden bir yaklaşıma sahip.

4.Kafka Okur: Fikir, Sanat ve Edebiyat Dergisi. Alternatif kültür sanat okumalarınız için ideal bir seçim.

5.Sabit Fikir: Tüm D&R mağazalarından satın alabileceğiniz kültür sanat dergisidir.

#EvdeKal Podcast Önerileri:


1.Bunu Ben de Yaparım: İbrahim Selim'in sunduğu podcast'tir. Keyifli sunumuyla, anlattığı hikayeleriyle eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

2.Radyoland Podcast: Kafa Radyo'nun tüm programlarının tekrarlarını dinleyebileceğiniz güzel bir uygulamadır.

3.Film Koması: Belli konularda liste yaparak sizlere (tercihen) en iyi film listesini sunuyor.

4.Nasıl Gidiyor Karantina?: Corona virüs salgını hepimizi hazırlıksız yakaldı. Evlerimize kapandık ve "Bu iş ne kadar sürecek" diyerek beklemeye başladık. Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum ama merak ettiğim bir şey daha var: Herkes ne yapıyor? Ne düşünüyor, işini gücünü yürütebiliyor mu? Nasıl vakit geçiriyor? Telefona sarıldım ve aramaya başladım.

5.Gayrisafi Fikirler: Hayatın denklemleriyle bilimin teorisi... Sloganıyla yayınlarını devam ettiren güzel bir podcast kanalıdır.