Kısa Film Deneyimi

Kısa film izlemek zevklidir dimi? Olabildiğince özet geçer olayları ve odak noktadan sapmadan bitirir hikayesini. Zamandan da tasarruf ettirir bize belki. Uzun metrajlı filmlerin yeri elbette ayrıdır ancak kısa filmlerde gözardı edilmemeli. Geçtiğimiz günlerde katıldığım bir konferansta peş peşe izlediğim üç kısa filmden sonra tabiri caizse gaza geldim. Üniversitede bölümüm gereği zaten göreceğim bir ders olan Kısa Film (uygulamalı olacaktır.) dersi gelmeden hazırlık yapmaya ve bir deneyim sahibi olmaya karar verdim.

Kısa filmin türü belgesel olacak ve genel konusu görme engellileri kapsayacak şekilde tasarlanacak. Tüm sorumluluğu kendime attım, çünkü bu işin altından uzun vadede kalkabileceğim düşüncesindeyim. Yıl sonuna kadar kusursuz bir film ortaya çıkartma ve bir nebze olsun, körlerin gürültülü dünyasına net sesler bırakmak niyetindeyim.

Bu fikri ortaya atıp, kendimle tartıştıktan sonra ve "tamamdır!" dedikten sonra nereden geldiğini pek kestiremediğim bir cesaretin içinde buldum kendimi. Umarım kendimi yarı yolda bırakmam. Belgeselimi eğer ki tamamlayabilirsem mutlaka sizlere de haber vereceğim ve her zaman olduğu gibi, istemeden ya da göz ucuyla okuduğunuz yazılarımdan birinde göreceksiniz. O zaman "Kısa filmli günler..."