Kara Kutu'dan Ses Geliyor!

“Burada konuşulanlar bir hayal ürünüdür. Gerçekle bir ilişkisi yoktur. Çünkü hayaller gerçek olmaz” diyerek başlayan bir jeneriğin devamı...

Blog adresimizin bir parçası haline gelen sesli yayınlara Radyo Y desteğini vermiştik. Canlı programların şimdilik kalıcı olmayacağını düşündüğümüz için, önce kayıt ederek üzerinde bir takım oynamalar yaptıktan sonra yayına hazır hale getiriyoruz. Ortalama 30 dakika kadar süren yayın içinde iki tanede günün konusuna uygun şarkı seçiyoruz. Her ayın 11. 21. ve 31. gününde yeni kayıtlar eklenecektir. 10 günde bir eklenecek yeni kayıtları gündemle paralel götürmeye çalışacağız.

Şimdilik sabit bir yerde kayıt alamasak da bu durumda programın temel özelliklerinden biri olmaya başladı. Her program farklı mekanlarda farklı atmosfer ve akustikte ses kaydı yapıyoruz. Kayıtlarımızın ses kalitesini yüksek tutmak öncelikli yayın koşulumuz olmuştur. Yazarlarımızdan Berkay Engin ile giriştiğimiz bu projenin içeriğinden de söz etmek gerekir.

Kara Kutu nedir?
Kimilerinin hayalleri vardır, yaşayamazlar; Kimilerin sözleri, söyleyecekleri vardır söyleyemezler. Bir avuç gürültü yapmak için bir araya gelen seslerin birleşerek bir anlam kazandığı radyo programıdır. Konular artı-eksi terimleriyle eş değer paralellikte ilerler, yani dar bir konu bütünlüğü yoktur. Temel konu üzerinden bir çok alt konuya değinebiliyoruz. Özünde geyik muhabbetlerinin döndüğü fakat dinleyici kitlesinin de biraz üzerine düşünmesini istediğimiz konulardan da söz ediyoruz.

Bu programda sadece ikimiz olmayacağız. Konuklar almayı planlıyoruz. Öncelikle bu konukları yakın çevremizden seçeceğimizden şüpheniz olmasın. Hergeçen program biraz daha yüzsüzleşip konukların sosyal statülerinin yüksek olmasına da çalışabiliriz belki. Ama belki... Daha eylemci bir program olmak adına sokak röportajlarına da dokunmak istiyoruz.

Neticede uzun vadeli bir projeye başladık ve kalıcı olmayı hedefliyoruz. Eleştirileriniz bizim için şu aşamada gerçekten önemlidir. Keyifli dinlemeler.