Evde Konser Keyfi

Üç farklı şehir de 6 enfes grubun canlı performanslarını evimden rahatça ve yüksek sesle dinlemenin zevkine vardım. Evde tektim, televizyon (Dream TV), gitarım, ve dört ayaklı sandalyemle konsere hazırım...

Önce kimleri gördük onlardan bahsedelim. Üç farklı şehirde ki bu şehirler: İstanbul, Ederine, İzmir. İkişerli dağılan grupların tablosal hali şudur efenim:

İstanbul - Aylin Aslım / Yüksek Sadakat

Edirne - Badem / Duman

İzmir - Redd / Ogün Sanlısoy

Önce Aylin'den başlamalıyım ki nezaket gereklidir, çünkü tek kadın oydu konser kapsamında (vokal bazında). Bu kadın sevecen bir tip :) Onun "Gülyabaniyim been" deyişine can feda... Üzerinde siyah bir elbise vardı, tıpkı Vodafone Free Zone lansman gecesindeki beyaz elbisesinin siyah modeli. Grubuyla güzelce bir performans sergiledi ki, onları canlı izlemek gerekir ! En iyilerinden biri "Senin Gibi"ydi.

Badem diyelim... Solistini pek severim, ses tonu kendini belli ediyor kilometreden. Cover'ları da iyi yapan bir gruptur. Konser alanındaki (Edirne) kalabalığı iyi coşturdular. Barış'ın performansını da gözümüze soktuktan sonra Badem'i burada bitirelim. En iyilerinden biri "Bir An İçin"di.

Redd... Fena bir gruptur. İyidir, hoştur, gerçekçidir, serttir... Şarkı sözlerini hangi ortamda yazdıklarını bilmiyorum, en genel anlamda karmakarışık şu Türkiye ortamından faydalandıkları aşikardır. Doğan Duru grubun vokalisti, söz yazarı ve ilginçtir ki tenor... Ruha dokunan bir ses tonu var, Dinlemek insanı rahatlatırken, düşündürebilir de. Doğan'ın bir şarkı sonunda serzenişi vardı. "Bir şey yaparken iki üç kere düşünmeye başlayalım zira her şey yasaklanmaya başlandı, hata yapmak istemeyiz" al işte Türkiye'nin gündeminden gönderi. En iyilerinden biri "Özgürlük Sırtından Vurulmuş"tu.

İkinci gruplara geldi sıra. Yüksek Sadakat, Ogün Sanlısoy ve Duman... Performanslara başlamadan önce Duman'la minik bir röportaj yaptılar. Grup elemanları o kadar rahat tipler ki onları öyle seviyoruz zaten :) "Hadi bi git tamam yeter" der gibilerdi.

Yüksek Sadakat, Eurovision'dan elendikten sonra ki ilk canlı performansları bu oldu galiba. Tepkileri merak ediyordum. Tepki aldıkları söylenemez ki o Eurovision parçasını da seslendirdiler helal olsun... Ben sevmiştim parçayı. Gruba Nilüfer konuk sanatçı olarak eşlik etti ve en iyilerinden biri "Göreceksin Kendini" oldu.

Ogün Sanlısoy... Bu yıl çıkardığı albümle gönüllere taht kuran, ama o tahtın eskiden beri sahibi olan insan. Bu konserde ilk kez "yaylı çalgılar" orkestrasıyla beraber sahne aldı ve güzelde oldu açıkçası. Sahnedeki duruşu ve dansı beni cezbediyor. O basçı arkadaş yok mu? Saçları olmayan hani... Sahnede başka biri olabilen insanlardan, sayılıdır onlar hani. En iyi performanslarından biri eski albümlerinden "Pencere" oldu.

Ve gururla sunarım ki Duman sahnede... İkinci sahneye çıkan gruplar arasında en çok TV'de görünen grup oldu. Kaan'ın sesi kısık gibiydi sanki? Tat verdi yinede sesi. Batuhan saçları uzatmış, yakışıklı olum adam. Batuhan yine aynı tip anı tişört :), davulcu Cengiz abi eşofmanla gelmiş hoştu :) En iyi performanslarını ayırt etmek zor. Hepsi iyiydi babalar. Ha bu arada Duman yeni albüm yapıyormuş 32 şarkılık bir konser albümü. 2 Haftaya piyasaya çıkıyor. İçinde bir iki sürpriz şarkıda varmış hadi bakalım :) Kaan can'dır. Batuhan'la karşılıklı solo atışları harikulade özellikle sırt sırta çaldıkları dakikalar...

Sonuç olarak mis gibi bir konser keyfi yaşadım. Gönül isterdi ki orada o kalablığın içinde ol, ama olmadı en azından izledim ve bu en iyi teselliydi :) Türkiye'de ilk kez böyle bir organizasyon yapılmış. Üç konser aynı anda tek kanalda, Doritos ve Dream TV sponsorluğunda. Doygunluk seviyesini aşan bir konser oldu. Herkese sonsuz teşekkürler, onlar Türk Rock müziğinin beyaz taşlarıdır. Saygımız havada asılı kalmalı.