İki Dakika Ünlü Olacağım

İnternet'in güzel yanlarını kullanarak, kendi koyduğun hedefe ulaşmak sonrasında da tanınıp meşhur olmak basit. Bir blog yazarlığı, bir radyo sunuculuğu, bir şarkınla, bir fotoğrafınla yada bir videoyla bir anda Türkiye'nin değil dünyanın gündemine oturabilirsin.
Bu alanları kullanabileceğiniz çeşitli ücretsiz mecralar var. Önce arkadaş çevrenizle paylaştığınız bu becerilerinizi daha sonrasında kulaktan kulağa yaptığınız reklamlarla duyurabilirsiniz.
Son yıllarda bunun en iyi örneği İnci Sözlük efsanesi değil midir? Kurdukları ücretsiz bir sözlük sitesi ile hayat bulan bu akımın Türkiye'de geldiğini noktaya bakın! Bunu onlarda mı başardı? Cevap verebileceğimi sanıyorum. Bunu onların liderliğinde biz başardık.
İzledikleri politikanın gençlere dönük olması, çeşitli yasaklara başkaldırması, değişecek hayatlara öncülük etmesi onların değil, bizim arzumuzdur. Nitekim genç nüfusun yüksek oranı geleceklerinden kaygılı olduklarından, her konuda yönetim zafiyetlerinin olduğundan yakınırlar. İşte bir şaha kalkış olarak adlandırabileceğimiz yuva, İnci Sözlük.
Sosyal medyanın önemini arttıran husus olarak da kabul edilebilir. Artan popülerliğini kurduğu çeşitli web siteleri, katıldığı çeşitli eylemler ve bastığı kitaplarla körükleyen bir grubun sesi olarak taçlandırdılar. İstedikleri neydi ki? Özgürce nefes almak, aldığı nefesi özgürce içinde dolaştırmak ve sonrada geri bırakmaktan ibaret miydi? Ne kadar kıskaca alındığımızın farkında mıyız?
Genç olmuş herkes, gençlerin ne istediğini anlar, anlayamayacakları bir beyine sahip olsalardı o koltuklara oturamazlardı. Nedir ki bu koltuk sevdası? Bir ton küfrün, tükürüğün içinde yüzünü göğe doğrultmak mı? Hala etrafına bakabilecek kadar saf olmak mı? Olanları anlamamazlıktan gelmenin cebini doldurmaktan geçtiğini bilmeyen mi var? Herkes senin kadar salak değil!..
Gündemi belirleyen sosyal medyanın yarattığı şu politik insanların sonları merak etmekle birlikte amaçlarına ulaştıklarına ne olacağını da merak ediyorum. Çok eşlilik olayında ben o cümleleri sarf eden kadına hak veriyorum. Biz erkeklere tek kadın yetmez zira kadınlara da tek erkek yetmez(!) Çünkü her kadın ve erkek mükemmel değildir. Eşimin zaafını başka bir eşle kapatmak mantıklı değil mi? İki dakika ekranda kalmak için namusumu veririm ben size sayın bayan!