Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı - Neler Öğretti?

Kıvrana kıvrana mutlu son denir buna. Gerçi bir kayıp verdik ama “Birisinin yaşaması için birisinin ölmesi gerekiyordu” Harry yaşıyor yine :) Sirius Black artık aramızda olmayacak oysaki iyi biriydi o, Türkçe dublaj sesi, V’nin sesiydi (bkz: V for Vandetta) Karanlık Lord ne zaman ölecek lan?

Büyücülük camiası, Harry ve Dumbledore’a inanmıyorlar, işte niye efendim, Sihir Bakanlığına göre Lord Vondemort ölmüş, gebermiş falan; Bizimkilere göre hala yaşıyordu ki Harry adamı gördü yani. Bütün film Sihir Bakanlığını ve Hogwart’taki insanları buna inandırmakla geçti. Güzel miydi? Güzeldi tamam. Ama okulun yeni Karanlık Sanatlara Karşı Savunma hocasını sevmedim. Adı Dolores Umbridge, tipsiz karı! Sonu ne oldu merak ediyorum en son karanlık ormanda kaçırıldı, çığlık falan atıyordu eheh düşünmeyin gerisini. Kadın herkese posta koyuyordu efenim, idolüm Snape hocaya bile kök söktürdü ya, ayptır.

Harry, gerçekten büyümüş lan artık. Cho ile dudaktan öpüşüyordu kerata eheh. İlk öpüşme sahnesi bu yani, dikkat çekici. He şeyin yerinde olsam J.K. Rowling’in yerinde olsam Luna diye bir karakter yaratmış bildiğin kız gibi kız. Onla seviştirirdim ben :) Luna Lovegood, biraz esrarengiz biri aslında ama Cho’dan kaçça güzel yani. Sarışın böyle uzun saçlı falan, hem saçlarını da açık bırakıyor. Bellatirx diye bir tipte katılmış filme, Bay Black’i o öldürdü zaten kız başına. Aman düşman başına!

“Patronus Büyüsü” diye bir olay var. Neredeyse tüm filmlerde var. Elime bir asa alıp büyü yapasım geliyor. Ya yaparsam? Eheh işte bu olursa, bizim mahallenin Harry Potter’ı olabilirim. Bu filmde de “Deli-Göz Moody’i görmek güzeldi. Adamda şarapçı tipi var ama sıcakkanlı biri, yardım sever kişilik örneği. Sanıyorum okul gazetesi bu “Gelecek Postası” gazetelerin hepsinde mi bu şey vardır? Hani çok satsın diye yalan yanlış haberler falan… Zaten muhabiri var bir tane sarışın, gözlüklü, bonus kafa. Kıl oldum geçen bölümden.

Okul içi çeteleşme örneğini de görmüş olduk, işte! “Dumbledore’un Ordusu” uhuh çok seksi. Bu ordudan Dumbledore’un haberi yok gibi gibi. Harry, gruba katılan arkadaşlarına (Cho’da var) bir iki numara öğretiyor, savunma teknikleri ve düello. Bir süre sonra Profesör Umbridge arkadaşları basıyor, zaten şüpheleniyordu. Grubu dağıtıyor. He Hagrid’in kız kardeşi Grawp yasak ormanda yaşamakta ve Hagrid kardeşini, bizim üçlüye emanet etmektedir çünkü Hagrid, okuldan kovulacakmış hissine kapılır, Bayan Umbridge yüzünden.

Harry açıkladı durumunu aslında şu ana kadar yaptığı tüm eylemlerin başarılı olmasından şansının yaver gitmesini neden gösterdi. Bizce de öyle Harry canını sıkma. Fakat bir insan nasıl oluyor da bu kadar şanslı oluyor, onu çözebilmiş değilizdir. He atlayın hemen –“Film la bu olur yani o kadar şans” eheh ciddi misin sen? :)