Malt - Arıza (Piyano Versiyon) Vıdıvıdılasyonu

Malt grubunun en kısa ve en kırıcı şarkılarından biridir. Piyano versiyonuyla daha da kısalan şarkıyı art arda birkaç defa dinlemek şarkıya duyulmuş samimiyeti bozmuyor. Şarkılarda samimiyet elbette aranmalıdır. Ve ürettiğim ama kanıtlayamadığım bir teorime göre popüler olan şarkı samimi sözlere sahip olsa da, herkes tarafından benimsenip sahiplendiği için şarkının özerkliğini bir hayli bozuyor. Daha az duyulmuş ve bu şarkıda da olduğu gibi hikaye anlatan dizeleri kendime daha yakın buluyorum.

Hani şarkının içine gizlemiş bir belirsizlik hali var ya, farkında mıyız bilmiyorum ama o his hepimizin içinde var. Belki az, belki biraz daha çok... Bunun nedeni cevabı olmayan birkaç basit sorudan ibarettir. Ama şu da büyük bir gerçek ki; Bu gizemi, belirsizliği bir büyü olarak kabul edecek olursak, o büyünün, illüzyonun hangi işlemlerden geçip, bize nasıl sunulduğunu , yani havada kalan soruların cevaplarını bulduktan sonra o büyü yok olacaktır. Evliliğin aşkı öldürdüğü söylemiyle de küçük bir örnek verebilirim.

Bazı belirsizlikleri, sandala yükleyip, halatlarını çözmek lazım. Açılsın uzaklaşsın, akıbeti belli olmasın. Ya unuturuz, -ki bu mümkün olmuyor yada zamanı gelince yüzleşiriz -doğru zamanı kime göredir bilinmez. 

Malt - Arıza (Şarkı Sözleri)

Aslında beni seviyorumuş
Ama eskisi gibi değil
Gibi derken ama hani yani
Kendi de bilmiyorumuş
Başka biri yokmuş
Ama arada bir olsun istiyormuş
Ben aşık mıymışım hala
Mesela onu da bilmiyorumuş
Gevelenme konuş artık
Bittiyse bitti terkse terk
Bizi mazeretlere bağlama
Ayrıldık de ama ağlama

Sen anlat anlarım
Ağlatırsan da ağlarım
Sen tamirat sesiysen tepemde
Yaparım
Arıza çıkarırım