Kör Aşk Filmi Eleştirisi

   Film 2006 yılında vizyona giren James Keach’in yönetmenliğin yaptığı romantik komedi ve aşk türlerinde ki Amerika yapımı  filmdir. Senaryo ise Cristopher Theo'ya ait. Başrollerinde ise Chris Pine, Eddie Kaye Thomas, Stephen Tobolowsky, Anjali Jay ve Susan Dolan yer almaktadır. İmdb puanı ise 6.0'dır. 

   Konusunun farklı olması dikkatimi çekti ve aldığım tavsiyeler sonucu izlemeye karar verdim. Çünkü Canım Dostum filmi gerçekten güzel çıkmıştı. Bu sebep nedeni ile filmi izlemeye başladım.

   Kör Aşk'ta komedi yönü daha zayıftı, daha çok dram ve romantizm vardı. Özellikle sonlara doğru dram yönü epey ağırlık kazanmıştı. Ki bu ağırlık klasik ameliyat sahneleri ile olması eski Türk filmlerini anımsattı ki o an kapatabilirdim. Senaryo kalitesizdi, filmin ilk on dakikasından sonra filmde olabilecek her şeyi tahmin edebiliyorsunuz. Bu da heyecanı söndürüyor ve film sıkmaya başlıyor. Komedi yönü ise birkaç kör şakasının dışında, kötüydü. Başka bir komedi unsuru yok diyebilirim. Ama yapılan kör şakaları iyi, hakkını vermek lazım. Keşke kör şakaları dışında komedi üreterek komedi yönünden en azından kurtarsalardı durumu. Çünkü dram yönü dalga geçtiğimiz eski Türk filmlerinden farkı yoktu. Yabancı film diye torpil yapamam. 

   Aslına bakılırsa film teknik ve senaryo tatmin edici olmamakla beraber kısır ve yavan kalıyor. Ama yine de içimden pek eleştirmek gelmiyor bu filmi. Galiba farklı konusu ve başrol oyuncusunun üstün performansı etkili bunda. Yoksa epey eleştirmeye açık hatalar ile dolu bir film. Başrol oyuncusu  Chris Pine üstün performansına değinmeden geçemeyeceğim. Filmi yer yer kurtarıyor.Özellikle abisi ile olan sahneler gayet başarılı.

   Son olarak toparlarsak, orta kararda bir film. Senaryosu batırıyor. Ayrıca Chris Pine'nın her oynadığı filme ayrı bir renk kattığı apaçık ortada. Filmleri takip edilmesi gereken oyunculardan biri.

                                       Tüm Sinemaseverlere iyi seyirler…