Düğün Dernek Filmi Eleştirisi

   Çalgı Çengi'yi çok beğenmemiş ve İşler Güçler'e de sürekli bakmayan ama fırsat buldukça zevkle izleyen birisi olarak filme gitmeye çok önceden karar vermiştim. Filmin fragmanını izlememin ardından içimdeki bu istek daha da arttı. Arkadaşlardan kesinlikle gitmelisin yorumları ile soluğu sinemada aldım. Zorda olsa da sinemada yer bulmak, girmeyi başarmıştım filme.

   Filmimiz İşler Güçler dizisinin yönetmeni Selçuk Aydemir'in yazıp yönettiği, baş rollerde ise Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in oynadığı film 106 dakika sürmektedir. Komedi türünde ki filmimizde Devrim Yakut, Rasim Öztekin, Barış Yıldız ve Şinasi Yurtsever yer almaktadır. Ve İmdb puanı ise 8,4’tür.

   Ticari kaygı güdülediği için Anadolu seyircisine yaklaşma çabasının kendisini hissettirdiği bir tavır var. Bu da filmi yer yer düşürmüş. Açıkçası bundan daha akılda kalıcı bir komedi bekliyordum “Düğün Dernek”ten. Tüpçü Fikret'in dükkânındaki patlamış tüpten yayılan gazın o kadar yapmacık olması ve gereksiz bir süper kahraman göndermesi gibi sahneleri kötü durmuş. Şiveden kaynaklanan kopukluklar da var.

   Devrim Yakut’un harika performansına değinmeden geçmeyeceğim hatta parantez açıp belirteceğim. Filmin öne çıkan tek kadın karakterini canlandıran Yakut da, rolünün altından başarıyla kalkıyor. Hatta iyi şivesi ile yer yer filmi parıldatıyor. Filmin konuk oyuncuları olarak da Sırrı Süreyya Önder ve Emel Sayın’ı görüyoruz ki, burada da Önder’in kısa ama başarılı oyununa değinmeden geçmek olmaz. Tabi ki bir de Sadi Celil Cengiz’i aradı gözüm.

   Düğün Dernek yöresel bir aksilikler komedyası. Ancak sırtını sadece şiveye, argoya ya da bel altı esprilere yaslayan bir film değil. Dozu iyi ayarlamışlar o anlamda. Ahmet Kural‘a mimik kralı unvanı rahatlıkla verilebilir. Murat Cemcir, Ahmet Kural ile harika bir ikili yarattıklarına şüphe yok. Rasim Öztekin her zamanki gibi harikaydı.

   İki saat boyunca iyi vakit geçirebileceğiniz bir film olmuş, özellikle de Sivaslılar için. Onun dışında beklentinizi çok yüksek tutmadıkça bol bol gülebileceğiniz bir film.

                            Tüm sinemaseverlere iyi seyirler dilerim…