Eyvah Eyvah 3 Filminin Eleştirisi


   Eyvah Eyvah 3 Hakan Algül tarafından yönetilen 2014 yapımı Türk komedi filmidir. Senaryosu ilk iki filmde olduğu gibi yine Ata Demirer’e ait. Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın başrollerde yer aldığı filmde, Özge Borak, Serra Yılmaz, Tarık Ünlüoğlu, Cengiz Bozkurt ve Salih Kalyon eşlik ediyor. Filmin çekimleri Çanakkale'de, Ezine ilçesine bağlı Geyikli Beldesi yoğunluklu olmak üzere Bozcaada da yapıldı. Ve filmin imdb puanı 6.7’dir.

   Filmle ilgili yapabileceğim ilk yorum ilk iki filmde komedi daha hakimdi. Bunun nedeni bence artık tanınmış ve sıcaklık duyduğumuz karakterlerin üzerine kurgulanmış gayet sıradan ve bilindik bir öykü olarak karşıma çıkması yatıyor. Ve film bütün kozunu Firuzan karakterinin üzerine oynayarak tek oyuncuya bindiriyor. Senaryonun zayıflığı da eklenince koz elde patlıyor.


     Belki de büyük bir beklenti ile gittim veya kamuoyunu büyük bir beklenti içine soktuklarından  olsa gerek çok keyif aldığımı söyleyemeyeceğim. Aslına bakarsak 1. ve 2. filmi eğlenerek ve severek  izlemiş olduğum için belki de beklentimi büyük  tuttum.

    Filmin en sevdiğim yanı Yeşilçam öykülerinin  sıcaklığını, dokunaklı ve kesinlikle samimi algısıyla  aktarmaya devam ediyor. Küfürsüz olarak insanları  güldürmeyi deniyor. Ailecek izlenebilecek bir film  olma özelliğini taşıyor. Film müzikal komedi  formatından ise ödün vermeden devam ediyor.

   Birkaç ay önce Xate Anne olduğuna inandıran bu filmde ise çok ayrı bir karaktere bizi inandıran Demet Akbağ’ın oyunculuğuna değinmek lazım. İkinci filmde olduğu gibi Salih Kalyon bence filmin alıp götüreni oluyor. Hakan Algül cast seçiminde o kadar titizlikle çalışmış ki yan karakterler bile güme gitmesin diye bize sürprizler yapmış. Yan karakterler gayet başarılı idi.

   Son olarak filmin müziklerinden söz etmek gerekir. Bence ''Dol Karabakır'' ve ''Çikolata Çikita''nın ''Bu Fasulya Yedi Buçuk Lira'' kadar da tutacağını zannetmem. Ama bu filmin hatta bu serinin çok iyi bir tarafı var ki o da müzikleri. Filmde kullanılan tüm müzikler gerçekten çok iyi.

                 Filmin müziklerini sizde benim kadar seversiniz umarım.


''Dol Karabakır'' ve ''Çikolata Çikita'' dinlemek isteyenler için...

                     


     


Tüm sinema severlere iyi seyirler...