Kör Nokta Filmi Eleştirisi

   John Lee Hancock tarafından yazılan ve yönetilen ve senaryosunu gerçek bir hikayeden alan 2009 yapımı bir Amerikan dram filmidir. Baş rollerinde Sandra Bullock, Tim McGraw ve Quinton Aaron oynuyor. İmdb puanı ise 7,6’dır.

   Sandra Bullock bu filmle 2010 yılında yapılan Akademi Ödülleri'nde en iyi kadın oyuncu dalında Oscar ödülü kazanmıştır. Sandra Bullock Kör Nokta ile en iyi kadın oyuncu Altın Küre ödülüne de layık bulunmuştur.

   Gerçek bir hikâye olması olayı güzelleştiriyor. Ve hikâyeye ayrı bir anlam katıyor. Film dram ve dışlanmış bir çocuğun hikâyesini anlatıyor. Hiç çekici değil diyorsanız önyargınızı atın. Güzel işlemişler. Ailecek izlenebilecek filmler arasında yer alıyor.

   Size kesinlikle diyemem ki kült bir film, arşivlik bir film ama ortalama üstünde ve izlenmeli. Çünkü içinden alınacak birçok şey olduğuna inandığım bir film. Yer yer Hollywood esprileri olsa da çok olmaması benim için hoştu.

   Oyunculuk ile ilgili Sandra Bullock’a diyecek bir şey yok, ödüller olayı anlatıyor. Küçük çocuk sevimli ve performansı gayet iyiydi. Dikkat edilmesi gereken bir performans sergilemiş. Quinton Aaron’un yüz ifadelerine bayıldım. Kesinlikle dersler de gösterilecek bir performans gelmiş Quinton Aaron!dan.
                                                                                                                                                                          Tüm sinema severlere iyi seyirler…