The Lucy Filmi Eleştirisi

   Filmimiz 8 Ağustos 2014 tarihinde vizyona giren Bilim kurgu, aksiyon ve macera türlerinde ki Fransız yapımı filmdir. Filmin yönetmen koltuğunda aynı zamanda filmin senaristi de olan Luc Besson bulunmakta. Baş roller de ise Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi ve Amr Waked bulunmakta. İmdb puanı ise 6,6'dır.

   İlk yapacağım yorum filmin fragmanını izlediğimde bu rolde Scarlett Johansson değilde Angelina Jolie, Halle Berry, Sandra Bullock, Milla Jovovich, Drew Barrymore veya Penélope Cruz tarzı birinin oynaması gerektiğini düşündüm. Çünkü Scarlett Johansson aksiyon sahneleri için değil daha çok aşk filmlerinin duygusal sahnelerinde oynayacak bir görüntüsü var ve bunu da oyunculuğu ile destekliyor. Nitekim yapımcıların da bu rol için ilk düşündükleri isim Angelina Jolie imiş.

   Filmin ana konusu kısaca, mümkün olsaydı insan beyninin %100 kapasite ile çalıştığında erişebileceği sınırları sorguluyor. Bu, elbette sinemanın daha önce pek çok ele aldığı ve çoğunlukla uyuşturucu/ilaç/bağımlılık temalı filmlerde yer yer karşımıza çıkan bir tema.

   Lucy'nin ilk etapta patlamamasını anlayan var mı bilmiyorum ben hala çözemedim. Zaten filmin tamamının bilimsel bir niteliği olmadığını Luc Besson'da belirtmiş. Lucy karekterinin kötü adamı öldürecekken neden öldürmediğini de anlamış değilim.Bunun yanı sıra klişe olarak Asyalı kötü adamlar, iyi ama saf Avrupalılar bulundurması. Kovalamaca sırasında devrilmedik araba bırakmaması gibi yıllardır denenen klişeler olması. Yine aynı zamanda çok yüzeysel olduğu için beyin gelişimini çok hızlandırılmış olarak anlatıyorlar. Film daha derinlemesine yapılsa daha iyi olabilirmiş.

   Luc Besson'un aslında film boyunca anlattığını “Zaman, tek geçerli ölçü birimidir” geçen bu cümle ile özetleyebiliriz. Filmin fragmanına bakıp aldanmayın filmin tamamı bu kadar.

   Film ile denebilecek en iyi şey Morgan Freeman'ın oyunculuğu ve güzel ses tonu. Ama Morgan Freeman'da artık bilge adam rollerinden sıyrılıp başka bir şeyler denemeli dedirtiyor bu film seyirciye. Bir de yer yer yaptıkları esprileri iyiydi.

   Kısaca özetlersek Luc Besson bilim kurgu bakımından daha az, klasik Hollywood aksiyon sahneleri daha bol ucuz bir aksiyon filmi çekerek hayal kırıklığı yaratmıştır. Yeniden tekrarlıyorum fragmanına bakıp aldanmayın tüm göreceğiniz her şey fragmanda var diye bilirim.

Tüm sinema severlere iyi seyirler...