Hayat Sana Güzel Filmi Eleştirisi

   Filmimiz 11 Nisan 2014 tarihinde vizyona giren komedi türünde ki Türk filmidir. Filmin yönetmen koltuğun da Murat Şeker oturuyor, senaryoyu ise Gül Albus Semerci kaleme alıyor. Filmin baş rollerin de ise Şevket Çoruh, Hande Katipoğlu, Tuba Ünsal, Timur Acar, Dilber Ay, Hakan Bilgin, Burak Sağyaşar, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Gökçe Özyol ve Cezmi Baskın yer almaktadır. Filmin İmdb puanı ise 4,2'dir.

   Filmin oyuncu kadrosu hem derin hem de sağlam. Her bir oyuncusu birbirinden yetenekli. Aslında genel olarak verilmek istenen mesajda çok güzel. Ve bunu bildiğimiz, tanıdığımız betonu ve parayı çok seven bir tip ile anlatması da gayet güzeldi. Ama lakin Yeşilçam filmlerin de sıkça duyduğumuz "üzgünüm ama iki aylık ömrünüz kalmış - maalesef sonuçlar karışmış aslında siz sağlamsınız" gibi sıradan bir kalıba oturtmaları, filmin her adımının tahmin edilebilir olması, karakterlerin hiç birinin derinine inilmemesi, abartılı tipler sebebi ile film insanı yarım saatten sonra bayıyor.

   Özellikle Tuba Ünsal'in oynadığı karakter güldürmek yerine sinir ediyor. Gökçe Özyol'un oynadığı karakter ise Yahşi Cazibe dizisinde ki abartılı karakterini hatırlatıyor. Baktığımız zaman hiçbir karakterin derinliğine inilmediği için hepsi birer tip olarak kalmış. Abartılı oynadıkları için filmde abartılı tiplerden geçilmiyor. Bu insanı güldürmüyor aksine sıkıyor ve gıcık ediyor. Unutmadan eklemeliyim ki intihar sahnesi de epey kötü idi. Göz var izan var dedirtecek cinsten bir intihar sahnesi idi.

   Filmimizin patronu olan kişi tanıdık ve bize bildik geliyor sanki kendisini haberlerden tanıyoruz. Birazcık başhırsız birazcık da at üstünde reklam çekip ortalığı betona bulayan kişinin kırması. İnternet yasakları, gezi olayları ve yolsuzluk operasyonları gibi bir çok yerde imalar seziyor izleyici. Ama filmdeki en komik sahneler de buradan çıkıyor. Performans olarak ise filmin en iyisi Timur Acar diyebilirim. Aslında filmde verilen tüm mesaj sonunda çaldıkları müzikte bence.

   Kısaca toplarsak filmin en iyisi Timur Acar'dı. Senaryo kötü olduğu için karakterlerin derinine inilmemişti. Aslında iyi bir konusu var ama işlenişi bildiğimiz klişe bir yoldan olunca olmamış. Güzel göndermeleri var filmin zaten seyirciyi de en çok o sahneler güldürüyor. Daha iyi olabilirmiş.

Tüm sinema severlere iyi seyirler.