Hayatındaki F5 Tuşu

Merhaba sayın okuyucu, uzun zamandır görüşemiyoruz galiba. Açıkçası özlemiş olabilirim buraları, buna yazının sonunda karar vermiş olurum zaten. Bazı özel nedenlerden ötürü neredeyse 6 gündür blog güncellenmiyordu, Huh! buna son veriyorum. Sen nasılsın? Bugün yine ana konumuz insanlar olacak. Soyut anlamda ele almaktansa benzetme yolunu kullanmayı tercih ettim birde. Bu sefer insanları bilgisayara benzetiyorum. Eğlenceli olacak gibi (benim için öyle) önce ben yazayım da okuması sana kalsın.

Gerekli malzemeler bir araya getirildiğinde iyi ya da kötü (özelliklerine göre) bilgisayar üretilebilir. İnsan üremesinde kullanılan araç-gereçlerde bellidir. Küçük yaşta kodlanmaya başlayan insanlar, kendilerine özgü huy edinirler. Alışkanlıkları ve yaşama biçimleri de kendilerine özgü sayılır. Uzun yıllar süregelen bu alışkanlıkları değiştirme fırsatları olur. Kimi bu anı iple çekerken, kimi ise değişmekten korkar. Değişim hele ki insan için olası güç haldir. Bir bağlılık hatta bağımlılıktan sıyrılma safhasına gelindiğinde, kişi kendini "büyümüş" olarak görebilir. Ki, akıl yaşta değil baştadır; Hani ne kadar yaşın olsa da çocuksu hareketlerden kurtulamazsın, ya da tam tersi durumlarda bile geçerlidir bu. Farklı bir dünya seçmen gerekebiliyor ve buna hazır mısın?
Gerek ailevi, gerek ekonomik, sosyal sorunlar, eğitim ve hatta siyasi nedenlerden ötürü farklı bir hayat seçmek zorunda kalabilirsiniz. Buna hazır olmasanız bile o adımı atmak zorunda olmalıyız, çünkü "hayat, bizim hayatımız" ve kararlarımızı kendimiz için en iyisi neyse ona paralel almalıyız. Yıllardır kullandığınız bir bilgisayar yazılımının yeni sürümüne geçiş yapmak, başta sizi zorlar ve alışma sürecine girersiniz. Ancak alıştıktan sonra, bir önceki versiyonundan daha iyi olduğuna (genellikle) kanaat getirirsiniz. Bazen eski sürüm yazılımlar kullanmayı tercih edenler, yenilikten haz almayanların kararı olabilir.

Şu ana kadar yaşadığınız hayatınızın yazısal dokümanı ekranınızda duruyor ve sayfa yenileme tuşuna (F5) eğer basarsanız, yeni sürüme (yeni hayatınıza) geçiş yapmakla beraber birçok yeniliği hayatınıza sokmuş olup, onunla senkron kurmaya çalışmış olacaksınız demektir. İşte tuşa basıyoruz!.. Bazı düşünce ve hareketleriniz "Geri dönüşüm kutusu"na atıldı.

"Güncelleme tamamlandı." Yeni hayatınızda sizi nelerin beklediğini az çok tahmin ediyorsunuz, daha iyisi veya daha kötüsü de olabilir. Eski hayatınıza geri dönmek isteyebilirsiniz, hatta bu mümkünse dönersiniz de... Fakat zorlanacağınızı baştan biliyordunuz. Bir bakıma yeni versiyonu hayatınıza encekte ederken, "Kullanım Sözlemesi"ni okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız. Hayatında F5 tuşuna basanlar için tek temennim, kolay gelsin insanlar!..