Gargamel'in Kılavuzu

Neticede bir masal olarak anlatacağım için olaya tekerleme ile dalıvermem iyi olacak. Masalın sonunu şuan bende bilmiyorum hatta nasıl başlayacağım hakkınca bir iki ufak fikrim olsa da hangisini kullanacağım meçhul, burada her şey doğaçlama beyler…

Bir varmış bir yokmuş, insanlar bebekken, canavarlar yeşilken, çirkin ördek yavrusu daha doğmamışken , Jimi Hendrix daha ölmemiş ve İtalya’daki pizza kulesi henüz yan yatmamışken, merkezi köylerden birinde kötü kalpli iyimser bir adam yaşarmış. Bu adamın adı bildiğimiz televizyonlardan tanıdığımız Gargamelmiş. Televizyon oyunculuğundan emekli olduktan sonra kedisi Azman vefat ettikten sonra kendini dünyadan soyutlamış ve bir köyün derme çatma bir barınağında yaşamaya karar vermiş. Emekli aylığı ile geçinen Gargi’nin pek hayali yokmuş, günü kurtarmaya bakan tabiri caizse boş bir adam oluvermiş. Ara sıra bakkala ekmek almaya giderken yaşı tutanlar onu hatırlıyor, yanına gidip hal hatır sorarmış, hatta fotoğraf çekilmek isteyen bil e olurmuş. Fakat bizim Gargi bunların hepsini reddediyordu. Huysuz lanet bir ihtiyar olmuş resmen adam yahu.

Şirin yaratıklardan bazıları hakkın rahmetine ermiş ve dünyadan göçmüşler, şirin baba ve şirin annenin mezarlarına bayramlarda gider olmuş diğer mavi yaratıklar. Aralarında parayı kıranlar olmuş duyduklarımıza göre, mesela Şirine… onun küçüklüğünü biliriz hepimiz, şimdilerde ses sanatçısı olmuş, popüler müzik yapıyor, her hafta başka sevgililerle görüntüleniyormuş, bundan iki hafta önce Ben Ten’le bir oyun alanından çıkarken yakalanmışlar, neyse magazin bizim işimiz değil. Ressam şirin yaptığı resimleri yakarak kışın ısınmaya çalışıyormuş, özenti piç. Usta şirin ise yeni icadı olan Ayfon S7 ile paranın gözüne yumruk atmayı hedeflediğini belirtmiş Bilim Teknik dergisine. Yumruk demişken Güçlü şirin kendine ait spor salonu, Süslü şirin ise güzellik salonu açmış kendine. Obur şirin ise bir üniversitenin merkezi yemekhanesinde aşçı olarak çalışıyormuş. Sakar şirinle Uykucu şirinden haber alınamıyor. Şakacı Şirin, haftada bir kez televizyonda komedi gösterisi yapıyormuş. Müzisyen şirin dünya çapında Rock-Metal konserleri veriyor! Gözlüklü şirin ise başbakan olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, bizim mahallenin muhtarı seçildi geçen yerel seçimlerde.

Her şey bu kadar normal ilerlerken Harry, Gargi’nin kapısını çalar. Harry’i tanımayan var mı? Hani şu gözlüklü çocuk ya Potter Harry. Adam yurt dışından bizim Gargi reyiz için kalmış gelmiş, evinde misafir etmiş ve nedenini bilmediğimiz bir şekilde ona iyi davranmış. Neden acaba? Böğürtlenli mercimek pilavı yedikten sonra tarçın çayı içerken Harry mevzuu anlatmış. Meksika sınırlarında gerçekleşecek olan lahana sevkiyatında Gargi’den yardım isteğini dile getirdi bay Potter. Bu çok tehlikeli işte, çok para vardı ve Garginin hayatı bu sefillikten kurtulabilirdi, zaten kedisi bile yoktu, hiç düşünmeden teklifi kabul etti ve paydan yüzde otuz almayı kabul etti.

Lahana operasyonu başarıyla tamamlanmıştı ve Gargi ufak bir servete konmuştu. Bu parayla kendine beş oda bir salon müstakil ve teras katlı bir ev satın aldı, içinde doğalgaz, kombi, lcd ekran, sıfır mobilya takımları, çift kişilik yatak odası (ne olur ne olmaz aga), playstation’ı bile vardı. Geri kalan parasıyla da hali hazırda olan bir film senaryosunu hayata geçirmeye karar verdi. Yıllardır oynadığı çizgi diziden dolayı kötü eleştirilere maruz kalan Gargamel, kendi senaryosuyla bu kötü imajdan kurtulmak istiyordu. Sinan Çetin yönetmenliğinde çekilen filmin başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ oynadı ve enfes bir oyunculuk performansı gösterdi. Filmin konusu oldukça duygusal ve dramatikti. Film seyirciyle buluştuğun da aslında Gargamel karakterinin ne kadar iyi bir kişilik olduğunu öğrenmiş oldu. Bu filmle yeniden doğan Gargi, çocukluk aşkı Kül Kedisi lakablı Leydi Gaga ile evlendi.

Filmi ayrı ayrı izleyen mavi sempatik yaratıklar gözyaşlarını tutamazken, toplanıp meslektaşlarına bir teşekkür hediyesi yolladılar. Ertesi haftası Gargamel’in düğününe gelen şirinler halay çekti, halay başı ise Bebek şirin oldu. Onların yanı sıra sürpriz olarak nitelendirilen olayda Tsubasa’nın zeybek oynaması oldu. Ünlü pop yıldızı Şirine ise Ben Ten ile katıldığı davette bir canlı performans sergiledi ve Hande Yener’e laf çarpıtmayı ihmal etmedi.

Harry Potter ise yurda kaçak lahana soktuğu için tutuklanarak zindana hapsedildi. Gargamel mutlu bir evlilik sürdürürken Şirinler aynı tas aynı hamam devam etti. Şirine sevgilisi Ben Ten’den ayrıldı ve Hande Ataizi’nin 24 saatlik evli kalma rekorunu Nihat Doğanla bir saatlik evli kalma süresiyle egale etti. Nihat Doğan yaptığı açıklamada pişman olduğunu söyledi. Şirinenin şuan ki sevgilisi Serdar Ortaç olabilir. Tsubasa teknik direktörlüğünü yaptığı Fenerbahçe’yi ligde şampiyon yaptırırken Avrupa kupalarında orta derece başarılar elde etti, Türkiye Kupasından haberi olmayan Tsubasa’nın ümitleri daha tükenmemiş haldeydi. Ve unutmadan aldığımız son habere göre Harry Potter kefalet parasını ödeyerek serbest kaldı. Ve de son olarak “bir etme bulma dünyası masalının sonuna geldik” deyip çocukları uykuya daldırdıktan sonra seks kanallarını izlemeye gidebiliriz.