Marmara Üniversitesinde Gece Dersi

İkinci öğretim okuyanların büyük kısmı uyku sorunu yaşayanlardan oluşuyordur. Misal ben gibi... Gece uyumaz, gündüz uyanmaz tipik baykuşlardan oluşan ikinci örgün öğrenim öğrencilerine Marmara Üniversitesinden güldürü ders programı geldi. Yaz okulu için bazı derslerin saati 00:50 olarak gözüküyor. Bunu bir haber sitesinde fotoğrafla da desteklemişler. Yani olay gerçek ve üniversite yönetiminden daha bir açıklama gelmedi. Buna rağmen itiraz etmeye başlayan Marmara Üniversitesi öğrencileri "#gecederolmaz" etiketiyle Twitter'da gündem yarattı.

Değerlendirme yapmak gerekirse: Bence hoş bir saat ders işlemek için neredeyse tüm arkadaşların uyuyorken yada evine gitmişken yani arkadaşlarla toplu bir şekilde etkinlik yapmak için ideal bir saat değil bu, dersine rahat rahat gidebilirsin. Fakat nasıl gideceksin o var? Hayır bide kız öğrenciler için daha zor olur. Tamam, gece ders olmaz İETT bile yok!
Bide diğer taraftan değerlendirmek gerekiyor: Mesela baba ile oğul arasında geçen konuşmada; -Oğlum neredesin? bu soruya şu cevap: "Derse gidiyorum baba." Kim inanır ki? Tüm arkadaşların hatta ailen evde uyurken sen derse git. Gidilir mi o derse? Küfür et yat uyu yani. Daha yaz okulu başlamadı ama bu kararın değişeceğini düşünüyorum ve gelişmeleri takip edeceğim.