Alternatif Ulaşımcılar Derneği (Haber)

Korsan taksiciliği önlemek için çıkarılan yasanın ardından İstanbul'da sayılarının 60 bini bulduğu tahmin edilen korsan taksiciler, "Alternatif Ulaşımcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" adı altında birleşti.

550 üyeli derneğin başkanı Sezaattin Yaşar, "Taksiciler yılda 358 milyon lira vergi kaçırıyor. Biz abone sistemiyle çalışmak ve vergiye tabi olmak istiyoruz. 115 milyon lira vergi geliri taahhüt ediyoruz" dedi.

Korsan taksicilere tepki gecikmedi. "Korsanın kelime anlamı '
hırsızlık' demektir. Hırsızlığın yasalaşması söz konusu olabilir mi?"
diye soran Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can'a diğer dernek, birlik ve esnaf odası başkanları da destek verdi. "Adları alternatifse helikopter alıp hava taşımacılığı yapsınlar" dediler.


Pekala, haberimiz buydu şimdi düşüncelere geçelim.

31 Mayısta ticari taksicilerin baskısı üzerine "Korsan Taksi" yasası yürürlüğe girmiş ve korsan taksiciler yüklü miktarda para cezalarına maruz kalmışlardır. Yasanın çıktığı günden bugüne korsan taksicilerin sayısında da azalma olmuş. Elde avuçta kalan 550 kişinin bir araya geldiği bu dernek, tamamen yasal yollarla kurulmuştur. "Korsan" sıfatını kabul etmeyen taksicilerin seslerine kulak verildiğinde aslında onlarda haklı olduğunu düşünebiliriz. Davalarında yasal olarak ilerlemelerini takdir ettim. Bir dernek kurmak ve tüzüğünde daha iyi yolcu taşımayı amaçlamak, devlete vergi vermeyi kabul etmek hatta belli bir miktar parayı da taahhüt etmeleri, kendilerine olan güveni gösteriyor.

Aslında alternatif ulaşımdan söz ediyorsanız helikopter iyi fikir! Özellikle de İstanbul için helikopter pistleri oluşturulsun. Uçan arabalarda olabilir, maliyeti düşük alternatif ulaşım araçları arasında uçan balon arabalar niye olmasın? Taksicilerin alternatifi olsa olsa korsan taksi oluyor işte... Başka çaresi nedir?