Dünyanın Günleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle toplandığımız şu sayfada neden "Dünya Erkekler Günü"nün kutlanmadığını tartışacağız. Söz konusu şey, kutlamak fiiliyse herkes dünden hazır. 

Dediler ki: "Dünya Kadınlar Günü" 1857 yılında ABD'de yaşanan bir grev sonucu fabrikalara kapatılan işçilerin çıkan yangında hayatlarını kaybetmesi sonucu, bu yangında ölenlerin çoğunluğunu da kadınların oluşturduğu. Ve 1977 yılına gelindiğinde ABD bugünü kutsadığı. 
Böyleymiş.

Tanrı'nın erkek olduğunu düşünen var mı aranızda?

Az sonraki tırnak içi söylemler Ekşi Sözlük'ten alınmıştır. "Ezilen, sömürülen, ikinci sınıf muamele gören, tacize uğrayan, sosyal haklardan mahrum bırakılmış, acıyı dost sevgiyi yabancı bilen, sürekli toplumda hor görülen erkeklerin başkaldırısı için tertiplediğim gündür." Bahsedilen gün "Dünya Erkekler Günü"dür.

Şayet böyle bir gün dünya günlerinde yer almamaktadır. Peki, neden? 8 Mart dışında kalan tüm günleri erkeklere mi adamışlar? Bu ne tür bi eşitsizlik abidesidir, yükselmiş arşa değin(!)

İnsan aklı bölmeye bölünmeye çok müsait. Cinsiyet farklılığını ortaya çıkararak, sadece sorunların belli bir açısını görüyoruz. Oysa erkeklerinde uğradığı haksızlıklar vardır. Yani kadınlarla ortak sorunlar, yani insanlığın sorunları...

Sorun hep var, varlığını hep sürdürecektir. Erkekler bu sorunlara fiziki güçleriyle müdahale ederler. Kadınlar ise akıllarıyla. Peki neden filozoflar hep erkek? Peki, neden ülkeleri yöneten hep görünmeyen bir kadın?

Sadece kadınları değil insanları seviyorum. Peki, insan ne demek?