En Güzel Film Gezi Parkı Direnişi


  2013 yapımı özgürlük türünde ki bu filmi halk yapıyor. Türkiye yapımı olan film orantısız zeka ve barışçı eylem sahneleri sevmeyen seyirciler için eziyete dönebilir. Onun dışında kitap okuma ve şiir okuma sahneleri ise insanlık dersi verir nitelikte. Ve çığ gibi büyüyen yapısıyla, bir olamanın en güzel resmini çiziyor bizlere. Yapılan yaratıcı müzikler ise insanı kendinden alıp özgürlüğe götürüyor.

  Bir halkın özgür yaşamak adına yaşamını, gözünü, kolunu, bacağını feda edecek duruma geliyorsa, tüm herkesin oturup bir kez daha düşünmesi lazım. Gaz bombaları atmak yerine. Baskı ile, şiddet ile işler çözülseydi bugün Hitler’i herkes seviyor olurdu. Ve Hitler bütün işleri çözmüş olurdu. Halkı birbirine kırdırmak için atılan yalanlar sahnesini ise Hitler de görmüştük. "O ekonomi Yahudiler yüzünden kötü bize onları verin" diyordu. Burada ise yine yalanlarla kendisi gibi düşünmeyenleri kendi taraftarları için açık hedef haline getirme vardı. Ve bu sahne ise şöyleydi, "cami de içki içildi, benim başörtülü kardeşime taciz oldu" gibi yalan sözlerle halkı bölüp kin ve nefret ortamı yaratma şeklinde idi. Maalesef bu sahneleri de üzülerek izledik.

   Yine maalesef bu filmde ikinci dünya savaşı sırasında bir diktatörün kendi gibi düşünmeyen insanlara yaptığı insanlık dışı muamele sahnelerini gördük. Ve bu sahneleri üzülerek izledik. Yandaş olmayan, penguen yayınlamayan, işi rant olmayan kanallardan.

  İsterim ki halkın kendi yazdığı bu destansı filme leke sürmek ve saldırmak isteyenler kendi çıkarlarında boğulurken, daha fazla kimsenin canı yanmadan film mutlu bir sonla son bulur. Yoksa tarih bu filmin mutsuz bitmesinde rol alan kişileri belki klişe ama affetmedi affetmez de.

                         Bu sefer iyi seyirler değil, seyretmeyin direnin…