Bi Küçük Eylül Meselesi Filmi Eleştirisi

   Bi Küçük Eylül Meselesi, 14 Şubat 2014 tarihinde gösterime giren Dram ve Romantik türünde ki Türk sinema filmidir. Başrolleri Farah Zeynep Abdullah, Engin Akyürek paylaşmaktadır. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Kerem Deren yapmıştır. İmdb puanı ise 7,9’dur.

   Başroldeki Engin Akyürek’in oynadığı “Tek” karakterinin gelişimi keşke daha iyi verilebilseydi, hem derinlik kazanırdı, hem de soğuk nevale gibi havada kalmazdı. Bir de Engin Akyürek gibi yakışıklı bir oyuncunun film boyunca “çirkin” olarak lanse etmesi hiç olmamıştı. Filmle ilgili en büyük eleştirim ise ne kadar özgünleştirilse de klişe bir konuyla kaleme alınan senaryoda kolaya kaçılması ile sonunda ki sürpriz dışında tamamen vasat aşk filmi oluyor.

   Filmin iyi yanlarından biri görsellik çok güzeldi. Bunda Bozca Adanın payı büyük. Nil Karaibrahimgil’in şarkısı da güzel gitmiş filme. Karikatürleriyle filme renk ve canlılık katan Erdil Yaşaroğlu filmin gizli kahramanı diyebiliriz. Ferah Zeynep Abdullah’ın performansı iyiydi özellikle hafızasını hatırladığı yerlerde yüz ifadeleri gayet başarılıydı. Bir de sondaki geri dönüş ve süpriz gayet başarılıydı.

   Kısaca toparlarsak filmin sonundaki sürpriz dışında film vasat bir aşk filminin ötesine gidemeyecek kadar klişe bir senaryoya sahip. Bunun ile birlikte Bozca Adanın görseli çok iyi kullanılmış.

                                 Tüm sinema severlere iyi seyirler…