Sağ Salim 2 Filmi Eleştirisi

   Serimizin ikinci filmi Sağ Salim 2: Sil Baştan, 2014 yapımı Türk komedi filmi. 18 Mayıs 2012 tarihinde
vizyona giren Sağ Salim'in devam filmidir. Yönetmenliği ve senaristliği Ersoy Güler üstlenmiştir. Başrollerinde Burçin Bildik, Ezgi Asaroğlu, Hüseyin Avni Danyal, Nazlı Tosunoğlu, Murat Akkoyunlu, Metin Yıldız, Erkan Bektaş ve Yakup Yavru yer almaktadır. Filmin çekimleri Kastamonu/Cide'de gerçekleştirilmiştir. İmdb puanı 5,7’dir.

   Koltukta yerimi almaya başladığımda büyük bir beklentim vardı. Çünkü ilk film düşük bütçelide olsa iyi ldürüyordu. bir film vardı. Eksikliklerinin daha yüksek bütçeli olan bu filmde giderileceği zaman çok iyi bir iş
çıkabileceğini umuyordum. Maalesef sadece ummak ile kaldım. Eski hatalarını düzeltmemekle beraber olan hataları geliştiriyordu.

   Gaza basıp kaçan kamyoncu, köy meyhanesinden can hıraş uzaklaşan yerliler güldürmek yerine sıkıyor. Nihal’in annesi Rambo olup çıkıyor ama abartılı hale geliyor bu durum. Özellikle kurşunların isabet etmemesi. Yine bu arada trafik levhasının adama saplanması çok güzel ama bir hata hemen dikkati çekiyor o da adamın gözünden bakılan sahnede adama levha tarafı saplanıyor sonraki uzak planlarda ise direk kısmı saplanmış. Kopan kulağın ve Salim’in elinde kalan kolun bir oyuncak şirketinden temin edilmiş gibi sahte görünmesi ve fışkıran kan yerine kullanılan ketçaplı boyalar henüz özel efektlerin ön plana çıktığı filmler yapmamamız gerektiğinin göstergesi. Karavanın altında ezilen adamın sansürlenmesi ise şaka gibi; ortalığı kan götüren böyle bir filmde sanki gerçek cesetmiş gibi bulanıklaştırmışlar mankeni. İlk filmde yerinde kullanılan küfürlerin yerine bu sefer salla küfürleri ne olsa gülerler mantığına geçilmiş. Gerçekten seviyeyi düşürüyordu bu mantık.

   Cast seçimi için ise ayrı bir eleştiri yapmadan geçemeyeceğim ilk filmde Nihal’in annesini seslendiren Zeynep Kankonde neden değiştirildiğini anlamamaktayım. Bunun yanı sıra Fulya Zenginer’in yerine giren Ezgi
Asaroğlu tam bir rezaletti. Çok yapmacık kalmıştı. Serinin tamamıyla uyuşmuyordu. Hatta Burçin Bildik ile oynadıkları sahneleri düşürmesi sebebi ile Burçin Bildik’in esprilerini de yiyordu. Bunun yanı sıra Alper Saldıran ilk filmde diğer iki karaktere göre daha işini bilen ve diğer ikisini toplayan bi karakterdi onun olmayışı nedeni ile iki karakter ani değişim yaşamak zorunda kalıyor. Yine Alper Saldıran’ın olmayışı ilk filmde olmayan ve bence olması da kötü olan bir aşk havası katmış ki olmamasını umut ediyorum. İlk filmdeki Recai karakteri arkadaşlarını satmayan gidip uzaklaşma vakti varken geri dönerken ikinci filmde onları bırakıp gitmesi çelişkili bir durum yaratıyor. Maalesef Recai karakterini çıkartıp yerine Arap kardeşleri sokarak Fulya Zenginer ve Alper Saldıran’ın eksikliğini hissettirmeyeceğini düşünerek büyük hata etmiş ve elinde patlamış.

   Filmin en iyi yanı Nihal’ın babasıydı. Aslında kendisi ilk filmde daha aktif rol alıp daha fazla güldürüyordu.
Canlandığı sahneler efsaneydi. Zencilerin oklarından nasiplerin halüsinasyonları da gayet zevkli idi. Bu kadar eleştiriye rağmen güldürdü.

   Son olarak ikinci film ilk filmin ekmeğini yedi. Aralık 2014 gibi üçüncü filmi çıkması bekleniyor. İnşallah aynı hataları yapmazlar çünkü ikinci filmin ekmeğini üçüncü filmde yiyemez.

                                      Tüm sinemaseverlere iyi seyirler.