Ceza Filmi Eleştirisi

   Film 8 Ağustos 2014 tarihinde vizyona giren gençlik ve macera türlerinde ki Burak Donay'ın hem yönetmenliğini hem de senaristliğini yaptığı filmdir. Filmin baş rollerinde ise Deniz Gönen Türkcan, Ebru Şancı, Murat Yatman ve Kaan Oruçoğlu var. Ceza filmi şu anda İmdb'de yer almamaktadır.

   Baştan şunu belirtmeliyim film fragmanından daha kötü. Fragmanı izleyen arkadaşlar film de yer yer korku veya gerilim de olduğunu düşünebilir ama lakin o da yok. Film sadece erotik bir iki şov yaparak seyirciyi sinemaya çalışmış.

   Oyunculuklara kötü demek bile iltifat sayılır. Oyunculuklar bakımından kötü olan bu filmin maalesef senaryosu içler acısı durumda. Genel olarak Amerikan gençlik filmlerinden çakma senaryosunda ne bir final var ne de bir olay kurgusu. Ne sizi filme bağlayacak olay var ne de her hangi bir siz de heyecan uyandıracak bir diyalog. Belki özetle senaryo için Amerikan gerilim filmine özenip şişe çevirmeceden erotizm çıkartmaya çalışmışlar. O konu da cesaretli davranamayarak o konuda da başarısız olmuş.

   Film ile ilgili söylenebilecek olumlu eleştiri ne var diye düşünüyorum ama çok zor diyebileceğim en iyi şey
Murat Yatman'ın performansı içlerinde ki en iyi performans diyebiliriz. Keşke senarist filmi korku ve gerilim tarafına çekseymiş. Murat Yatman'dan harika bir katil veya psikopat çıkarmış çünkü.

   Kısaca toplamak gerekirse senarist filmin türünü o da bulamamış. Sonuç olarak hiçbir olayı olmayan bir senaryo çıkmış. En sonunda da insanları salona çekmek için bir öpüşme sahnesi ile süslenmiş film. Senarist son çare olarak erotik sahnelerden medet umsa da bu konuda da özendiği Amerikan filmlerinde ki kadar cesur olamayarak o çareden de faydalanamamış. Afişteki doğruluk mu cesaret mi soruları bakımından film ikisinden de kalmış, olmamış keşke olmasaymış.

                                 Tüm sinema severlere iyi seyirler...