Galaksinin Koruyucuları Filmi Eleştirisi

   Filmimiz Galaksinin Koruyucuları'nın orijinal adı Guardians of the Galaxy'dir. Marvel Comics'in aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlanmış olan filmimiz, James Gunn tarafından yönetilmiştir. Filmin senaryo aşamasında James Gunn'a Nicole Perlman, Dan Abnett ve Andy Lanning eşlik etmiştir. 1 Ağustos 2014 tarihinde vizyona giren filmimiz Fantastik - Bilim Kurgu - Aksiyon - Macera filmidir. Baş rollerinde ise Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Lee Pace, Vin Diesel (ses), ve Bradley Cooper (ses) gibi isimler yer almakta. Filmin İmdb puanı ise 8,8'dir.

   Filmimiz yönetmenimizin titiz çalışması ile seyircisini eğlendirirken bunu mükemmel birer ustalık ve yaratıcılık ile gerçekleştiriyor. Yönetmen James Gunn klişelere saplanmıyor böylece film sizi sıkmıyor. Sahneler çabuk geçiyor, hikayeyi anlama ve tahmin etmek ile uğraşırken siz ilk seans bitmiş bile. Sonra bir bakmışsınız filmde bitmiş.

   Yer yer Yıldız Savaşları filmini andırsa da genel anlamda yönetmen kendine özgün bir uzay fantezisi yaratmış. İyi karekterin analizi yapılmış ve psikolojik değişimlerini görebildik. Buda üzerine ne kadar titizlikle çalışıldığını gösteriyor. Filmin görseli harcanan bütçenin hakkını vermiş. Teknik becerinin yanına bir de yönetmenimizin kendine has espiri anlayışı da eklenince iş gayet iyi oluyor.

   Filmin başındaki açılış sahnesi olan, dram sahnesi olmasa da olurmuş. Belki de o sahne filmin başında olabilecek en kötü sahne. Çünkü gereksiz. Bir de filmin devamı olur havası verelim diye finali çok basit olmuş. Gamora ve kardeşi Nebula arasında ki ilişki biraz yüzeysel kalmış. Aslında bunu takiben iyi cephesindeki her karakteri açık açık analiz eden yönetmen kötü karakterler konusunda bu kadar titiz davranmamış.

   Son olarak uzun zamandır eski işleri önümüze sürmek yerine risk alan Kevin Feige'ı tebrik etmek lazım. Sonrasında yönetmeni tabi ki. Bir de değinmeden geçemeyeceğim Rakun Rocket karakteri gerçekten filmde beğendiğim en iyi karakterdi.

                                   Tüm sinema severlere iyi seyirler...