Farkındalı Sabahlar

Karışık sabahlara uyanıyoruz bu aralar. Artık gündemide takip edemez oldum çünkü her üç saniyede bir değişiyor kendileri. Bu süreçte benim daha çok ilgimi çeken insanların dengesizliği oluyor aslında. Çünkü biz millet olarak her rakı sofrasında kurtarırız ülkeyi, milleti ve hiç çekinmeden söveriz annelere, gelmişlere ve geçmişlere. Her rakı sofrasınında bir sabahı vardır tabi baş ağrılarıyla uyanılan ve küfredilerek işe gidilen. İşte o zaman sorulduğunda ‘ ‘ Abi millet dökülmüş sokağa tomaları salmışlar yine sokağa ‘’ denildiğinde ‘’ Banane ne ben mi kurtaracağım bu ülkeyi’’ derler. Evet canım kardeşim sen kurtarıcaksın, ben kurtarıcam, o kurtarıcak.
Elimizi taşın altına ne kadar koyduk? Ya da ne kadar istedik bunu. Kimse vazgeçemiyor yaşamından. Elbiselerinden , telefonlarından kısacası  parayla satın alabildiği şeylerden. Bir dökülüyosun sokağa sonra iki kişi oluyosun sonra milyonlar ama asıl sıkıntı milyonlar bir olduktan sonra bir soru dolanıyor dillerde ‘’ Peki şimdi ne yapacağız?’’. Sonra bir bütün olmaktan çıkıyoruz, ayrılıyoruz hepimizin istediği şeyleri farklı yollardan ifade ediyoruz. Ayrılığa düşüyoruz ve birliğimizi bozuyoruz . işte bu yüzden ülkeyi sadece rakı masalarında kurtarıyoruz ve o zaman önemini vurguluyoruz. Tabi bir de başımıza gelince. Bir haberi televizyondan izlemek her zaman daha kolaydır ama bir televizyona haber olmak işte o zaman farkındalığa ulaşırsınız. Ne paranız, ne o giymeye kıyamadığınız elbiseleriniz ne de son model arabanız... hiç bir şeyin kıymeti kalmaz ve siz belki hiç ortak noktanız olmadığını düşündüğünüz insanlarla kader birliği yaparsınız.

Çok uzuyor laf. Bir şeyden bahsetmek isterken hoop öbürüne kayıveriyorsun. Nasıl kaymayayım ki gündem bile her üç saniyede bir değişirken. Boşuna yoruldum aslında bunları sölerken çünkü kimse başına gelmeden farkındalaşmaz ve kimsenin umrunda olmaz ya da güzel mezelerle başımızda bir büyük yoksa kimsenin umrunda olmaz. Yinede bu uğurda ölen her insana bir özür borçluyuz ve kemiklerinizi sızlattığımız için bizi affetmeyiniz.