Kabul Ettim Hata Bende

"Ama herkes böyle yapıyor?" dersek eğer halletmemiz gereken işleri son dakikalara sığdırmaya çalışırız. En basit örneği hele ki öğrenci için, sınava bir gün kala çalışmaktır. Nasıl bir psikolojinin içindeyiz ki koskocaman boşa geçen günler içinde ders notlarına bir kere bakmayıp, sınav öncesi son gün bütün bilgileri beynimize encekte etmeye çalışıyoruz? Bir kere beyin bunu reddeder. Kendinle dalga mı geçiyorsun lan sen?

Son ödeme tarihi gelmiş fatura, banka ekspresleri, kira, borç tahsis tarihlerini bekleriz, son anı gelsin vereyim diye. Aksiyonu seviyoruz tamam, atraksiyon da yaşıyoruz. Zaten bir günü diğer günlerini tutmayan yaşantımız var, bide garip bir ülkedeyiz. Daha ne olsun dimi? Daha ne olsun...

Bir gün bir hata yapacağım ve o hatanın bedelini ömür boyu çekeceğim. Tek soru o hatayı ne zaman yapacağım galiba? Belki beraber yaparız. Belli mi olur? Dünya üzerinde aynı anda aynı yöne kaç milyon kişiyle yürüyordum? Bak şu düşündüğüm şeye... Oysa daha mühim şeyler var dimi? Öncelikle hayatımı idare etmek, okumak, iş güç vıdı vıdı... Sıkıldım. Öyleyse sende sıkıldın. Hadi kapatalım konuyu.


Sevgilin var mı?