1 Mayıs İşçi Bayramı

1 Mayıs emekçinin bayramı diye lanse ediliyor, kutlanıyor fakat hala çalışanlar var? Onlara bayram değil miydi? 365 günde bir kutlanan şeylere kıllığım var. Çünkü hiçbiri hak edildiği şekilde kutlanmıyor, gereği icra edilmiyor. Hep bir aksaklık söz konusu oluyor. Bu şartlarda kimin hakkını savunuyoruz ki? Bir kalabalık toplanıyor, bazı şeyleri protesto ederken aynı anda bayramını yaşıyor, sonra ortalığı kirletip dağılıyor. O kirliliği kim temizliyor? Belediyenin temizlik görevlileri emekçi değil mi?

İşçilik öyle basit bir kelime değil. İşveren ile işçi arasındaki uçurumda, çalışanları karınca gibi görmesi, çalışanlarınsa, işverenlerinin kim olduğunu bilmeden çalışıp, eve eli dolu dönmenin peşinde. Karışık değil, çark dönüyor işçiler güç veriyor. En alt tabaka olarak görülseler de, en kuvvetli güçlerden biri olmalı. İşçi yoksa işte olmaz.

Dünya çapında kutlanan bu bayram ülkemizde ilk kez 1923 yılında resmi olarak kutlanmış ve 2008 yılında tatil olarak kabul edilmiş. Birlik, dayanışma ve haksızlıklara başkaldırma günü "işçi bayramı" yine dünya çapında kutlandı.