Democratus

"Sanal meclis" yakıştırmalarının yerinde olacağını düşündüğüm site. Türkiye'deki siyaset kavramının esnekliğine diyecek söz yok. Elbette sanal mecliste kurulur, orada birileri vekil olur (milletvekili) sonra gündemi o belirler (sitedeki gündemi), istediği yöne çeker, başkası gelir muhalefet olur. Sonra site hedefine ulaşır. Bu arada hedef neydi? "Dünyayı fikirlerinle şekillendir!" tamamda benim siyasi fikirlerim zaten dikkate alınmıyor ki? ".com" uzantılı web sitesinde mi sesimizi duyuracağız?

Düşündüğün zaman tamam basit bir iş gibi gözüküyor. Site zaten "twitter"ın bir benzeri (hatta aynısı) bazı butonları gülünç gelebiliyor "Saygı Duy!, Takdir Et!" gibi. Ama diğer yandan İnci Sözlük ile bir kıyaslama içine sokuyorum bu siteyi. Tamam, hani inci kendini bozu misyon ve vizyonundan oldu ama adamlar milletvekili adayı çıkarttı. Adaylarının seçilip seçilmemesi önemli değil. Democratus, belki bu tarz bir işe girerse -ki önce adını duyurması gerekiyor- bence meclise vekil atabilirler. Apayrı bir konu daha var ki, o meclise atılan vekil-i can ne yapabilecek? Belki TRT3'teki zımbırtılı konuşmalarda ailesine selam yollayabilir.

Gençlerin sesi oldu, oluyor ve olacak gibi. Sadece varsayım... Ama sizde bir göz atmayı unutmayın. Meclisin vekili olabilirsiniz belki... Democratus.com