Final Destination 2 - Neler Öğretti?

Adı: Son Durak 2
Yapım: 2003 ABD-Kanada
Tür: Gerilim, Gizem, Korku, Gençlik, Psikolojik
Süre: 90 Dakika
Yönetmen: David R.Ellis
Oyuncular: Ali Larter, Sarah Carter, A.J. Cook, Tony Todd, Michael Landes, Keegan Connor Tracy, David Paetkau, Lynda Boyd, Noel Fisher, Jonathan Cherry, James Kirk, Justina Machado, Aaron Douglas, Shaun Sipos, Benita Ha, Andrew Airlie, John Stewart, Chilton Crane, Christina Jastrzembska, John R. Taylor, Eric Keenleyside, Terrence Carson, Roger R. Cross, Veena Sood, Sarah Hattingh, Michael S. Bolton, Alison Matthews, Jenny Lang, David Purvis, Don Bell, Cam Cronin, Mark Lukyn, Rheta Hutton, Marrett Green, Alf Humphreys, Alejandro Rae, Lorne Stewart, Eileen Pedde, Odessa Munroe, Jill Krop, Enid-raye Adams, Fred Henderson, Darcy Laurie, Klodyne Rodney, Marke Driesschen,


Oysa her adım, belkide ölüm için atılıyordur? Serinin ilk filminin devamı niteliğinde çekilen bu görüntü topluluğunda hemen hemen aynı konular işlenmiş ve ölümle yaşam arasındaki o ince çizgide vals dansını bizlere sergilemişlerdir. Kimlerin öleceğini bilmek sizi rahatsız eder öyle değil mi? Peki, onlar için yani ölmemeleri için elinizden geleni yapar mısınız? Direk yaparım demeyin, çünkü bu işin sonu sizin hayatınıza mal olabilir. Karışık bir durum vesselam. Ölüm büyüsünün bir kere sizi seçtiyse, onu bozmak ancak hayattan birkaç dakikalığına kopup, kalp masajıyla geri dönmekte gizli sanırım. Yani ölümü bir nevi kandırmak dendi buna. Ölüm kim? Kimi kandırıyoruz?

Eğer birisinin hayatını kurtardıysanız, onu ölümden kurtarmış sayılmıyorsunuz sadece biraz daha yaşamasına vesile oluyorsunuz demektir. İkinci filmin sonunda vardığım şu kanıyı ciddiye alın bence, filmde her üç dakikada bir başı bir belaya giren karakterlerimizin hepsi ortalıkta cenabet dolaşıyor. Ne olursa onların ya bir adım gerilerinde ya da bir adım önlerinde oluyor. Sırası gelen ise ölüp gidiyor. Genelde patlamalara tanık oluyoruz ve patlamaların nedenlerini bazen bilmiyoruz. "Ölmek için yeni bir yaşama ihtiyaç var" arkadaşlar bu sözün derinliğinde yatan anlam şu olabilir mi? Birileri ölecek, birileri doğacak, ya da tam tersi, birilerinin doğması için birilerinin ölmesi gerekiyor. Bu garip bir yazgı olarak kalabilir ama gerekli bir yazgı olduğuna inandım.

Öğrendiğim tek şey: Sırf ölmemek için kendini öldürmüş gibi davranma.

Ölümler:
Shaina McKlank, Dano Estevez ve Frankie Whitman 
Ölüm Nedeni: Büyük bir kamyonun arabaya vurup havaya uçurması.
Kimberly arabayla yolu keser. Arkadaşları yolun önündeki arabada oturmaktadır. Shaina "Kimberly, ne oluyor?" diye sormasından sonra bir kamyon arabalarına doğru gelmeye başlar. Burke onu son anda kurtarır ama kamyon Shaina, Dano ve Frankie'nin oturduğu arabaya çarpar ve araba patlar.


Evan Lewis
Ölüm Nedeni:
Gözüne yangın merdiveni girmesi sonucu ölür
Evan evde sosis pişirirken yüzüğü lavabonun içine girer. O arada bir yangın başlar. Evan yangını engelleyemez çünkü eli lavaboya sıkışmıştır. Evan elini kurtarır ve pencerelere doğru gider. Pencereler kapanır. Evan eline bir sandalye alır ve camı kırar. Ardından yangın merdivenine doğru gider. Aşağı inerken Evan kayar ve yere düşer. O arada yangın merdiveni de düşmeye başlar ve Evan'ın bir kaç santimetre yukarısında durur. Evan "Aman Tanrım.Ohh" derken yangın merdiveni gözüne girer.

Tim Carpenter
Ölüm Nedeni:
Dev bir cam parçasının altında ezilme.
Tim ve annesi Nora dişçiye giderler.Doktor onun dişini kontrol ettikten sonra odadan çıkar. O arada güvercinler pencereye çarpmaya başlar. Duvarda asılı olan süslerden biri Tim'in ağzına düşer. Tim nefes alamamaya başlar. O arada doktor gelir ve ağzındaki süsü çıkarır. Tim ve Nora hastaneden çıkar. Tim güvercinlerin yanındayken güvercinler ürker ve kaçar. Güvercinler makineyi kontrol eden adamın dikkatini dağıtır ve adam bir düğmeye basar. Vincin tuttuğu cam Tim'in kafasına düşer ve Tim ölür.


Nora Carpenter
Ölüm nedeni:
Boynunun asansör kapısına sıkışıp ölmesi
Nora, Eguene ile asansörde aşağı inmektedir. O arada Burke arar ve Nora telefonunu yere düşürür.Telefonu alırken saçı arkadaki adamın elindeki kancaya takılır. Thomas "Kancalı bir adam seni öldürecek" der. Nora "Öleceğim, öleceğim" diye bağırmaya başlar.Asansörden çıkmaya çalışırken kanca kafasını içerde tutar ve boynu bozuk asansör kapısında sıkışır. Kat ve Clear ona yardım etmeye çalışır. Asansör yükselince kafası kopar. Kafası asonsörde vücudu aşağıda kalır ve Kat ile Clear'ın üstüne düşer.


Kat Jennings
Ölüm Nedeni:
Kafasına boru saplanması.
Kat arabası çarpınca bacağı sıkışır. Yardım ekipleri onu arabadan çıkarmaya çalışırken Kat bir adama "Daha sessiz çalıştırırmısınız" der.Adam "Sessiz moda alayım mı?" der.Kat de "Evet" der.Adam yanlışlıkla elektrikli testereyi arabaya çarpınca hava yastığı fırlayıp Kat'in kafasını boruya iter ve boru Kat'in kafasının içinden geçer.


Rory Peters
Ölüm Nedeni:
Bir çitin onu üç parçaya ayırması.
Rory ve Burke kazanın olduğu yerde yürürken bir ağaç Burke'nın önüne düşer. Burke de yere düşer ve o arada bir araba patlar. Araba patlaması bir çiti havaya uçurur ve çit Rory'ye gelir. Rory üçe ayrılır.


Eugene Dix ve Clear Rivers
Ölüm Nedeni:
Patlama Kimberly'nin "Kanlı eller, elleri kanlı biri" demesi üzerine.Clear Eugene'nin ucuz atlattığı kazada ellerinin kanlı olduğunu hatırlar ve onun odasına doğru gitmeye başlar. O arada Kimberly kötü bir şeyler olacağını hisseder. Clear odaya girince elektrik kablolarından çıkan kıvılcımlar oksijene karşı tepkir ve bir patlama olur. Clear ve Eugene ölür.


Brain Gibbons
Ölüm Nedeni:
Barbekünün Patlaması
Thomas ve Kimberly Gibbons ailesi tarafından yemeğe çağrırlar. Thomas'ın ölüme yakınlık hakkında konuşması üzerine Brain'ın babası otoyol kazasında Rory'nin Brain'ı son anda kurterdığını söyler. Thomas ve Kimberly Brain'ın da ölmesi gerektiğni anladıkları sırada barbekü patlar. Brain'ın kolu annesinin önüne düşer ve annesi çığlık atarken film son bulur.

Kurtulanlar:
Kimbery 'Kim' Corman
Başından Geçen Tehlikeler: Hastanedeki patlamadan sonra Thomas'a "Nasıl kurtulacağınızı biliyorum: Ölmem lazım." Der ve ambulansa binip göle dalar. Orda bilincini kaybettiği sırada Thomas onu kurtarır ve Kim gözünü hastanede açar. Thomas "Ölümü yenmeyi başardın" der.
Ona ne oldu?: Eğer öldüyse söylenenlere göre tahta doğrama makinesi tarafından biçilmiş ama kesin birşey yok.


Thomas 'Tom' Burke
Başından Geçen Tehlikeler: Gibbons ailesi onu çağırdığında Brian farketmeden şişi iktirir ve şiş Thomas'ın diline nazikçe dokunur.
Ona ne oldu?: O da Kimberly'nin durumu gibi belirsiz.


Isabella Hudson
Başından Geçen Tehlikeler: Yanında polis ile hastaneye giderken Kat'in kontrolündeki arabaya çarpmamaları için polis arabayı savurur. Kazadan son anda kurtulurlar. Ve birde doğum yaparken Kimberly onun tehlikede olduğunu düşünmüştü.
Ona ne oldu?: Küçük çocuğuyla birlikte, hala ve kesin yaşıyor.