Final Destination 3 - Neler Öğretti?

Adı: Son Durak 3
Yapım: 2006 ABD
Tür: Gerilim, Gizem, Korku, Gençlik, Psikolojik
Süre: 93 Dakika
Yönetmen: James Wong
Oyuncular: Mary Elizabeth Winstead, Amanda Crew, Ryan Merriman, Chelan Simmons, Alexz Johnson, Gina Holden, Crystal Lowe, Kris Lemche, Jesse Moss, Texas Battle, Patrick Gallagher, Jody Racicot, Ecstasia Sanders, Maggie Ma, Sam Easton

"Kadere inanır mısın?" sorusuyla başlıyor film. Direk bize soruyor farkındaysanız. Bu soruyu cevaplayıp da filmi izlemeli. Ve şu kritik cümle ile de olayları dizginlemeli, "ölüm, herkes için eşittir". Ne demek bu? Fakir adamla, milyoner iş adamları arasında bir fark yok mudur? İyi ile kötü arasında? Ya, seninle benim aramda? Hangimizin daha önce öleceğine kim, nasıl karar vermiş olabilir? En yakınınızı kaybettiğinizde bir şekilde sorumluluk/suçluluk duyar mı insan, bunu hiç bilmiyorum. Ama o kişi için eminim pişmanlıklar duyabilir. "Keşke" der en azından bir kere... Üçüncü film... ve diğer iki filmin kopyası gibi. Tek farkı oyuncu ve mekan değişikliği ama hala izlenesi... Ölüm geniş bir konu, laf kalabalığı yapılabilir rahatça. Herkesin bir ölüm tasarısı var mıdır? Bir ölüm modeli/çalışması? Peki, ölümün iyisi ya da kötüsü var mıdır?

Öğrendiklerime bir yenisini daha ekliyorum: Eğer bir gün bir arkadaşım benim adıma kendinden emin bir şekilde karar verirse, en azından bir kere onu dinlemek istiyorum. Benim göremediklerim olabilir, çünkü gözden kaçan onca detay var ki... Hangi birini takip etmeli, onları bir araya getirip ortaya muazzam bir tablo çıkarmalı ki? Yaşamak zor iş arkadaş! Bilakis ölmekte öyle... 

Ölüm, yaşamaya başlamaktır.

Ölümler:

Ashley Freund ve Ashlyn Halperin
Ölüm nedeni:
Solaryumda yanma
Ashley ve Ashlyn mezuniyet öncesi solaryuma girmek isterler.Sorumlu kişi çok konuştuğu için sabit telefondan konuşmaz ve cep telefonu ile birlikte dışarı çıkar.Bu sırada Ashley ve Ashlyn solaryuma girerler ama etraf sallanır ve cd rafı kapakların arasına girer ve sıcaktan içecekleri sistemin içine damlayınca sıcaklık artar ve orada yanarak ölürler.


Frankie Cheeks
Ölüm Nedeni:
Kaza da beynine iş makinası girmesi
Ashly ve Ashlyn'in ölümünden sonra Wendy kendini kötü hissetmektedir.Kevin ile birlikte yemek yemeye giderler ama ölüm onları takip etmektedir ve arabaya serviste önlerinde Frankie vardır orada bir iş aracının elfreni düşer ve araba yokuşa aşağı gelmektedir bu arada Wendy ve Kevin kaçsalarda Frankie'nin (sapık olan) kafasına kamyon motorunun pervanesi girer ve Wendy ve Kevin'in üzerine kanlar ve beyni fışkırır. Sonra motorun pervanesi çalışır ve kafası iyice delinir.


Lewis Romero
Ölüm Nedeni:
Kafasının ağırlıklar tarafından ezilmesi.
Frankie öldükten sonra Wendy ve Kevin, Lewis'i uyarmaya giderler. Çünkü sıra ondadır. Eyalet takımının adı Sultans (Sultanlar)'dır ve Queen'lere (Kraliçeler) karşı rakiplerdir. Wendy ve Kevin onu uyarır ve öleceğini ve sırada onun olduğunu söylerler. Lewis hiç aldırmaz ve onların saçmaladığını düşünür. Sonra Ölümün canı cehenneme diye bağırır. Bu sırada birinin dişi kopar sonra oda halterliye çarpar. Oluşan sarsıntıdan duvardaki kılıçlı tablo spor aletinin ipini keser. Lewis ölümün canı cehenneme diye yine bağırır. Aleti kullanırıken kafası spor aletine sıkışır ve ölür.


Erin Ulmer
Ölüm nedeni:
Suratına çivilerin girmesi
Lewis'in ölümünden sonra Wendy ve Kevin sıranın Ian'de olduğunu düşünmektedirler. Ian ve kız arkadaşı Erin'in çalıştıkları depoya giderler. Ian aynı Lewis gibi Wendy'nin saçmaladığını düşünür. Daha sonra depoda esen bir rüzgarla üst raftaki sivri uçlu tahta parçaları Ian'ın üzerine düşecekken Wendy son anda onu kurtarır. Fakat en son düşen parça orada bulunan içi toz ve havayla dolu poşete doğru sıçrayarak poşeti patlatır. Toz Erin'in yüzüne sıçrar, Erin dengesini kaybeder ve çivi tabancasının önüne düşer. Bozulan çivi tabancası arka arkaya Erin'in kafasına sıkarak onu öldürür.


Perry Malinowski
Ölüm nedeni:
Göğsüne bayrak direğinin saplanması
Kurtulanların geri kalanı McKinley'in kuruluşunun 300 yılı şenliklerine katılmışlardır. Patlatılan havaifişekler sonucunda orada bulunan bir at etrafa zarar vermeye başlar. Atın bağlı olduğu ip Julie'nin boynuna dolanır ve onu metrelerce sürükler. En sonunda tam keskin tellerden geçecekken Kevin son anda ipi keser. Fakat atı kimse zaptedemez ve en sonunda ipin ucundaki kazık bayrak direğine takılır ve direği havaya kaldırır. Julie sıranın kimde olduğunun sorar ve tam bu sırada Perry ayağa kalkar ve kalkar kalkmaz bayrak direği göğsüne saplanır.


Ian McKinley
Ölüm nedeni:
Kafasına dev bir tabelanın hızla düşmesi
Kız arkadaşı Erin'in ölümünden Wendy'yi sorumlu tutan Ian ona karşı bir nefret duyar ve onu şenliklere kadar takip eder. Şenliklerin bitiminde ortaya çıkan Ian Wendy'ye karşı hakaretler savurur ve sıranın onda olduğunu söyler. O sırada havai fişekler Ian'a doğru gelir fakat ıskalar. Ian hala Wendy'ye hakaretler savurmaya devam eder. Tam o sırada havaifişekler Ian'ın arkasında duran makişnayı bozmuştur ve makinanın tuttuğu dev tabela Ian'ın üstüne düşerek onu öldürür.


Julie Christensen
Ölüm nedeni:
Tren tekerleğinin kendisini parçalaması (belirsiz)
Wendy Julie'nin aslında hız treninde olduğundan haberdar değildi fakat fotoğraftaki kızın bileğindeki takının kızkardeşinin takısı olduğu görünce Julie'ninde trende olduğunu farkeder. Julie şenlikler sırasında oradaki bir at tarafından sürüklenirken keskin tellerden geçerek parçalanacakken Kevin son anda ipi keser ve onu kurtarır. Kazadan 5 ay sonra farkında olmadan Julie, Kevin ve Wendy tekrar aynı yerde, bir metro treninde buluşurlar. Wendy'nin gördüğü hayalde Tren'in raydan çıkması sonucunda fırlayan bir tekerlek hızla Julie'ye çarpıp onu parçalayacaktı. Fakat Julie'nin ölümü Wendy ve Kevin ile beraber belirsizdir.


Kevin Fischer
Ölüm nedeni:
Tren ile tünel arasında sıkışması (belirsiz)
Kevin filmin ikinci ana karakteri ve Wendy'nin yakın arkadaşıdır. Kazadan sonra Kevin bundan 6 yıl önce olan 180 sayılı uçak seferi kazasını araştırmaktadır. Kevin Wendy'ye o kazada kurtulanların tek tek öldüklerini söyler fakat Wendy buna inanmak istemez ve Kevin'e karşı ofkelenir. Fakat Ashley ve Ashlyn'in ölümünden sonra geriye kalanları kurtarmak için yarışırlar fakat başarısız olurlar. Kazadan 5 ay sonra Kevin, Wendy ve Julie farkında olmadan aynı trende buluşmuşlardır. Wendy'nin gördüğü hayale göre Kevin Tren ile tünel arasında sıkışıp parçalanacaktı. Filmin sonunda Kevin trenin acil durum kolunu çeker fakat trenin durup durmadığı bilinmemektedir.


Wendy Christensen
Ölüm nedeni:
Hızla gelen trenin kendisine çarpması (belirsiz)
Wendy filmin ana karakteridir ve yaşanacak olan kazayı önceden görüp kurtarabildiği kadar arkadaşını kurtarmıştır. Fakat erkek arkadaşı Kevin'in kız arkadaşıyla beraber trende can vermiştir. Başta Kevin onu 180 sayılı sefer hakkında ve o kazada kurtulanların nasıl tek tek öldükleri konusunda uyarsada ona inanmak istemez fakat Kevin'in dedikleri gerçekleşince diğer geriye kalanları kurtarmaya çalışsalarda başaramazlar. Kazadan 5 ay sonra Wendy, Kevin ve Julie farkında olmadan aynı trende buluşmuşlardır. Wendy'nin gördüğü hayale göre Kazadan sonra gelen ikinci bir tren Wendy'ye çarparak onu öldürecekti. Fakat Wendy'nin durumu Kevin ve Julie'nin durumu gibi belirsizdir.