Final Destination 4 - Neler Öğretti?

Adı: Son Durak 4
Yapım: 2009 ABD
Tür: Gerilim, Gizem, Korku, Gençlik, Psikolojik, Fantastik
Süre: 86 Dakika
Yönetmen: David R.Ellis
Oyuncular: Bobby Campo, Shantel Vansanten, Krista Allen, Haley Webb, Nick Zano, Stephanie Honore, Mykelti Williamson, Andrew Fiscella, Billy Slaughter (ı), Jenna Craig, Justin Welborn, Lara Grice, David R. Ellis, Deanna Meske, Cecile Monteyne, Gino Galento, Jackson Walker, Preston Strother, Brett Beoubay, Victor Hugo Palacios, Phil Austin, Billy Slaughter, Tina Parker, Russell M. Haeuser, Trey Burvant, Dennis Nguyen, Jaime San Andres, Antoine Spillers, Corey Stewart, Cindi Randall, Amanda Bentley, Jearl Vinot, Rodney Hebert, Martha Twombly, Rose Lamarche, Rebecca Newman, Jessica Ritchie, Anthony Michael Frederick, Dewayne Bateman, Heather Saint-noel, Chris Fry, Brendan Aguillard, Victor Brunette, Cat Tomeny.

Patlama ve yıkılma sahnelerini beğenmediğimi söyleyerek başlayayım. Nedense yapmacık geldi biraz ve hani filmdeki tek eksik o gibiydi. Diğer üç filme nazaran beni terleten bir film oldu. Ölüm ölüm ölüm... Tam kurtulduk diye kadeh kaldırırken, kaldırdığımız kadehte boğuluyoruz ve ölüyoruz. Dikkatimi çekti, başlangıç sahneleri tüm seride çok iyi olmuş. Hani vardır ya filmin ilk yarım saatini izleyip sıkılan arkadaşlar, heh onlar bu serinin filmlerinde bunu söyleyemez galiba. Çünkü seni olayın içine bir binanın 8.katından atıyor. Direk olayın içindesin yani. Diğer bir deyişle şarkının intro girmeden başlaması gibi. Bir kusur mudur, yoksa benim gözümden mi kaçmıştır bilemedim. Havuzda ölen arkadaşı anlamadım. Normal şartlarda boğulup kansız bıçaksız ölmesi gerekmez mi? Gözden bir şey kaçırdıysam affola. Ama müthiş bir kan patlaması oldu ve havuz kıpkırmızıya döndü.  Birde seride çoğu ölümün sonucu olarak ortalığa kan falan fışkırıyor. 

Neler öğrendik? Yaşamak için yarını önünüze dökün. Tahminler yürütün, olası tahminler... Belki yaşamınızı biraz daha uzatabilirsiniz. Ama bu her durumda gerçek olmuyor. Mesela bugün, tüm basında yer alan Gaziantep'teki bombalı saldırı. Orada olanların ölüm sırası mı gelmişti? Yoksa başkalarını yerine mi ölmüşlerdi? Ölüm zinciri bozulduysa, sıradaki ölümlü kim oldu? Öğrendiğim o ki, sonraki hareketinde ölmeyeceğinin bir işareti yok. Keza hiçbirimiz kehanetçi değiliz. Olanlar mı var? Buyurun kendi hayatınızı kurtarın önce... Engelleyemediğimiz güçler var... Oldu, oluyor ve olacak gibi...

Ölümler:

Tamircinin Kız arkadaşı
Ölümü:
Kafa kopması
Nick'in gördüğü kaza doğru çıkar. Nick ve arkadaşları ile birlikte birkaç kişi daha araba pistindeki kazadan kurtulur. Irkçı bir adam karısını pistte unutur ve tam onun yanına gidecekken Polis George onu durdurur. O sırada bir kavga çıkar. Sonunda Tamircinin Kızarkadaşı "Neyiniz var sizin?" dedikten hemen sonra pistteki arabaların birinden çıkan araba lastiği hızla ona çarpar ve kafası kopar. Böylece ilk ölen kişi o olur.


Irkçı adam
Ölümü:
Yanma
Irkçı adam pistte kalan karısını alamamış ve karısı pistte ölmüştür. Onu durduran Polis George'tan öcünü almak için polisin evinin önüne gelir. Ancak sonunda ayağı arabasında asılı duran kancaya takılır ve araba çalışır. Yerde hızla sürtünen ırkçı adam birden yanmaya başlar.


MILF / Samantha
Ölümü:
Hızla gelen bir taş ile gözünün patlaması
Samantha,iki çocuğu ile birlikte pedikürcüye gider. Manikürünü pedikürünü yaptırır. Kasaya parayı öder. Tam kapıdan çıkarken karşısındaki bahçıvanın elindeki ucu sivri çim biçme makinesi yerdeki bir taşa değer ve taş direk Samantha'nın gözüne gelir. Samantha'nın gözü patlar ve ölür.


Tamirci
Ölümü:
Keskin tellere çarparak vücudunun birçok parçaya ayrılması
Nick, Lori ve Polis George sırada ölecek kişinin Tamirci olduğunu anlarlar ve Tamirci'nin işyerine giderler. Sonunda Tamirci onlara inanmaz ve birden Tamirci'nin işyerinden fişeğe benzer birşey dışarı çıkar ve Tamirci'ye çarparak onu havada sürükler. Fişek Tamirci'nin işyerinin tam karşısındaki tellere doğru yönelir ve birden tellere çarpar. Tamirci parçalara ayrılmıştır.


Hunt
Ölümü:
Havuzda bulunan havuzu kurutma deliğine vücudunun yapışması,vücudunu delerek organlarını dışarı çıkarması
Hunt havuza şans parasını düşürür. Havuza dalar. Parasını alacakken derisi havuzu kurutma deliğine yapışır. Hunt derisini kurtarmaya çalışı ama başaramaz. Sonunda derisinin küçük bir yeri yırtılır ve bütün organları oradan dışarı çıkar.


Kovboy
Ölümü:
Üstüne duvar ve küvet düşmesi
Pistteki büyük kazada Kovboy'un yaralı bir şekilde sağ kurtulduğunu öğrenen Nick sırada onun öleceğini anlar ve George ile birlikte onu kurtarmaya giderler. Sonunda tam Nick ve George Kovboy'un bulunduğu odanın kapısını açarlar ki Kovboy'un üstüne üst kattan suyun açık bırakılması ile odayı su basması yüzünden birden küvet ve duvar düşer.


George(Polis)
Ölümü:
Hızla gelen bir otobüsün ona çarpması
George Nick ile beraber karşıdan karşıya geçerken George'a otobüs çarpar.

Nick,Lori ve Janet
Ölümleri:
Araba çarpması
Nick, Lori ve Janet ölüm zincirini kırdıklarını düşünürler. Bunun için bir kafede kendi aralarında kutlama yaparlar. Ancak Nick zincirin kırılmadığını farkettiği sırada onlara araba çarpar ve film biter.