Yaşlanmak Ballarla Güzeldir: BAL A.Ş

Bence bir yıl için belirlenmiş 365 gün çok az, gerçekten az. Bal A.Ş'nin tanımı yaparak "nedir bu?" soruları cevaplarını bulsun. Bal ailesinin "Baliçesi" olarak sayın Fatma Ünlüsayın'ın kutsaması sonucu Bal Ailesine katılanlara "Bal" denir. Bal A.Ş ise tamamen hayal ürünü bir şirket olmakla beraber, çeşitli organizasyonların gerçekleşmesi için maddi manevi işbirliğinin yapıldığı dükkan.

Gerontoloji nedir? Bu soruyu Gerontoloji bölümü öğrencilerinden ayrı bir başlık olarak alacağız. Doğum günü sahiplerinin bu bölüme mensup öğrenciler olduğunu belirtmek isterim. Bu iki doğum günü sahibi aynı zamanda yazarlarımızdan Sıla Ayan ve Berkay Engin.

Doğum günleri... Kesinlikle hatırlanması gereken nadir günlerdendir. Hatırlamak yetmiyor bazen, bir şeyler yapmak gerekir. Aslında bu tür organizasyonların en zevkli yanı, hazırlık aşamasıdır. Tatlı bir yorgunlukla sona erer ve her şey hediye tesliminde uçup gider. Gülen yüzler en büyük geri dönüş olur. Tarihe bıraktığımız izlerden biriydi bu kutlama. Yıllar sonra hatırlanabilirliği yüksek sanırım. Ve o silik anıların içinden aniden yükselen isimler arasında olabilirsek ne mutlu bizlere.

Sıla'nın hediyesini alabilmek için önce onu kandırmak gerekiyordu ve onu kandırdım. Yerel bir derginin kapak güzeli olacağını uydurdum. Planlı bir yalan değildi, on an pıtlayıverdi. 150'den fazla fotoğrafını çektim ve bu süreç gerçekten çok keyifli geçti. Hani arada bir "fotoğrafını çekeyim mi?" diye sorabilirim. Ama kandırmadan. 70'e yüz olsun dedi Gürkan Demirbaş, yuh dedik, 35'e 50'ye anlaştık. Bizce hoş bir tablo oldu.

Berkay için işlevselliği yüksek bir hediye gerekiyordu. Galatasaray Store hediye için gideceğimiz adresin adıydı. Forma değil, atkı değil, eşofman hiç değil, bileklik çok sıradan, kumbara da değil. Berkay'ın arabası için bir adet Galatasaray amblemi içeren koltuk kılıfı aldık. Arabayı her kullandığında hatırlasın diye.

Kutlama için davetli listesine bakıldığında ağır isimlerin olduğunu da görüyorduk. Bir adet daire başkanı, bir adet profesör, bir adet doçent adayı, iki adet birim sorumlusu ve bir adette diş hekimi bulunuyordu. Ve diğerleri derken neredeyse 15 kişi olmuştuk.

Biz eğlendik, başka doğum günlerinde görüşmek üzere. BAL A.Ş Organizatörü