Gerçekten “Sevgi” Neydi?


Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, dostluktu, sevgi emekti..
Durursam bir daha kurtulamam..
Ziyanı yok, gülüşü yeter bize..
Yüreğim kaydıysa günah mı?..
Çamura saplansam yardıma gelir misin?..
Elini tuttum sıcacıktı, yüreği elindeymiş gibi..
Elinden tutuversem benimle gelir mi?
Seninim işte, alıp götürsene beni..
Elveda Asya, elveda selvi boylum al yazmalım, elveda..
Bitmemiş türküm benim..
Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın iç sesleriyle son bulur film. Ve akılda kalan tek soru; sevgi neydi?
Aşk, sevmek, saymak, huzur ve mutluluk! Bunların kelime anlamlarını söyleyebilirsiniz değil mi? Evet, söyleyebilirsiniz. Çünkü söylemek çok basit geliyor insana…
Söylemesi kolay, yaşanılası zor bir terimdir Aşk. İnsanın başına düşmedikçe o toz pembe bulut, anlaşılmıyor sükût. Hayal gücüm sınırları zorluyor yine, odamın tavanı sinema salonlarını aratmıyor. Yani düşüncelerime projeksiyonu bağlasam, oskarlık film çıkar. Çıkar çıkmasına da… Sessiz film dalında aday olur.
Aşkın tanımı herkese göre farklıdır. Çok şey istersin ama o akıldaki sorular yok mu o akıldaki sorular! Uykuları yok eder onlar. Gizli sevmek zordur aslında ilk başlarda emin olamazsın, emin olduğunda tabularını yıkmak zorunda olduğundan bunu kendine yapamazsın. Kendine söyleyemezsin! Kendine doğru düzgün söyleyemediğini ona nasıl söyleyeceksin? Bir zaman gelecek o söylese ben söyleyemem diyeceksin. Bir zaman gelecek keşke söyleseydim diyeceksin ama incinmekten korktuğun için hiçbir cümle kuramayacaksın. Zaten aşk bu değil midir? Bilmeden canını acıtan da odur merhem olan da... Bir şarkı duyduğunda değil her şarkıda onu hatırlamak için elinden geleni yaparsın kendi içinde yaşarsın. Bakmaktan çekindiğin anlar, hatta bakışını yakalayacak diye o kadar çok korkarsın ki bunlar aşkın en masum belirtileridir.

Güzel filmdir Selvi Boylum Al yazmalım…