Sağ Salim Filmi Eleştirisi

   Filmimiz 2012 yapımı komedi türündeki Türk yapımı filmdir. Filmin yönetmen koltuğunda Ersoy Güler var ve Ersoy Güler’in ilk uzun metraj filmi. Senaryoda ise Ersoy Güler'e Ali Alper Erze, Şeyda Delibaşı ve Korhan Uğur eşlik ediyor. Oyuncu kadrosu ise kaliteli ve mütevazı. Fulya Zenginer, Burçin Bildik ve Alper Saldıran baş rollerde. Filmin İmdb puanı ise 6,7'dir.

   Bu filmi şansa film indirirken bir sitede görmüştüm. La bunu da indireyim dedim çünkü İmdb puanı 6.7 idi. Bir Türk komedi filmi için gayet yüksekti. Yani şansa indirdim. Üç kez izlememe rağmen hala gülebildiğim ender filmlerden biri. Son yıllarda Türkiye’de yapılmış belki de en iyi komedi filmlerinden biri.

   "Sağ Salim", insanı çılgınca gülme krizine sokan filmlerden. Öyle ki, en kanlı sahnelerde bile kahkahalar atıyorsunuz. Ayrıca filmin finalinde Atiye'nin seslendirdiği (2011) Arapça "Hali Hali Hal" şarkısı muhteşem. Film size Kemal Sunal filmlerini ya da o Yeşilçam’ın o eski komikliğini hissettirebilir. Filmin ana karakteri Salim’e ve genel olarak oyunculuklara ilk yarım saat sonunda alışabildiğiniz takdirde filmin geri kalanında eğlenceli bir yol hikâyesi sunuyor. Üstelik bu bölümlerde öykü absürdün dibine öyle bir vuruyor ki, bazı sahnelere kahkahalarla eşlik ediyorsunuz. Küfür az ve yerinde idi. Küfürle güldürme amaç edilmemiş konuşmalarda güzelce yerleştirilmiş.

   Filmde eleştirilebilecek notalar ise acemilik fazlası ile göze çarpıyordu. Vurulan kişide kan filan çıkmaması epey acemilikti. İyi bir bütçesi olsa o acemiliklere yer vermeyecek ve senenin işi bile olabilirmiş. İlk 20
dakikası bu acemilikler yüzünden sıkıcı gelebilir. Takmayın alışınca gülmekten kendinizi alamayacaksınız. Sinema açısından fazla nitelik barındırmıyor. Kaliteli bir komedi dizisinde de görebiliriz.

   Film belki gişede tutmamış olabilir ama bir araştırma yaptım DVD satışlarında milletin birbirine tavsiyesinde yer elde etmiş. Film özet olarak ölümden ve ölülerden korkan bir adamın hayır için Mersinden Sivas’a cenaze götürmesiyle başlar. Yol sırasında gelen olaylar işleri karıştırır. Duyduğuma göre filmin ikincisi de geliyormuş. Sevenlerine müjdeyi verelim.
 
                                              Tüm sinema severlere iyi seyirler…