Oğlum Bak Git Filmi Eleştirisi

   Oğlum Bak Git, 2012 yılında vizyona giren, yönetmenliğini Kamil Çetin'in yaptığı, senaristliğini ise Şeyda Delibaşı'nın yaptığı komedi türünde ki Türk filmidir. Filmin baş rollerin de ise Metin Yıldız, Yavuz Seçkin, Veysel Diker, Esra Sönmezler, Orhan Aydın ve Selahattin Taşdöğen yer alıyor. Filmin İmdb puanı ise 2.1’dir.

   İnsanları çok klişe bir yöntem ile güldürmek istemişler, olmamış. Yani nasıl mı? Küfürler ederek güldürme ve kelime oyunları ile laf sokarak güldürme. Bu tarzda ilerleyen filmde bir kaç espri dışında hiç bir eğlenceli taraf yoktu. Çok canı sıkılanların ve boş vakti olanların alternatifi, hiç bir şey bulamayanların bir anda seyretmesini önerebileceğim basit bir filmdi. Boşa harcanmış emek ve para.

   Filmin yola çıkış noktası, popüler "oğlum bak git" videosu olmasına rağmen, senaryonun %90'nın benzer diğer popüler kültür videolarından da beslendiğini ve filmin güncel sosyal medya paylaşımlarının pek çoğuna göndermelerle dolu olduğunu söyleyebiliriz. Maalesef bu alanı değerlendiremeyip taklit etmekle kalmışlar. Biraz önce söylediğim gibi çok başarılı bir alanda bu kadar kalitesiz bir iş yaparak boşa harcanan emeğe ve paraya üzülmek düşüyor bizlere de.

   Filmin kısaca hikâyesi bahtsız olduğuna inan bir şoförün başına gelen talihsiz olaylar. Bu kadarla açıklanabilir çünkü film o kadar yalındı.

Tüm sinema severlere iyi seyirler…