Patron Mutlu Son İstiyor Filmi Eleştirisi

   1 Ocak 2014 tarihi ile gösterime giren romantik komedi dalında ki Türk filminin senaryosu Yılmaz Erdoğan’a ait. Yönetmen koltuğunda Kıvanç Baruönü oturuyor. Filmin başrollerinde Tolga Çevik, Ezgi Mola, Murat Başoğlu, Ersin Korkut ve Erkan Can oynamıştır. İmdb puanı ise 7,1’dir.

   Film ile ilgili olumlu olarak denecek en iyi şey Kapadokya’nın güzel manzarası dışında ve Erkan Can’ın iyi oyunculuğu. Onun dışında filmle ilgili denebilecek en olumlu özellik müzik seçimleri de gayet başarılı.

   Filmden çıkınca İmdb nasıl 7,1 puan verdiğini anlayamadım. Şahsen Yılmaz Erdoğan’ın zaten senaryosunu yazıp da neden yönetmediği belli olacak kadar kötü bir senaryoya sahip bir film. Ve yer yer Hollywood özentisi olan sahneler bulunmakta. Güldürmek için ise küfür ve Tolga Çevik’in sakarlıkları kullanılmış ki belli bir noktadan sonra itici duruyor. Sahnelerin çoğu klişeye saplanıp batıyor. Klasik iyi adam ve kötü adam mantığına dönerek Yeşilçam’ın iyi çok iyi, kötü çok kötü bataklığına düşüyor. Hicri ve Taksici Lokman karakterleri ise zamanı doldurmak için eklenmiş gibi duruyor. Karakterlerin bir derinliği yok, tip olarak kalmışlar.

   Kısaca toplamak gerekirse filmin senaryosu çok kötü idi, oyuncular da buna eşlik etmiş, Erkan Can hariç, böylece ortaya iki saatlik zaman kaybı çıkmış.

   Tüm sinema severlere iyi seyirler…